4 étel, ami segít abban, hogy csökkentsd a zsigeri zsírt a testedben

Ezekkel az ételekkel felveheted a harcot a belső szerveid között elraktározódott zsírokkal szemben.

Mint már korábban mi is megírtuk, a zsigeri zsír elképesztően veszélyes az egészségünkre nézve. Károsíthatják a belső szervek vér- és nyirokkeringését, az oxigénellátást, ami légzési nehézségeket okozhat, de ráerősíthet a testben levő gyulladásokra is, így nagyobb eséllyel alakulhatnak ki olyan komoly egészségügyi problémák, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a 2-es típusú diabétesz, a reflux vagy a nem alkoholos zsírmáj. Szerencsére odafigyeléssel és megfelelő táplálkozással javítható a helyzet, és csökkenthető a hasi zsír mennyisége.

Lila segítség

A cékla fogyasztásával segítheted a máj és vese munkáját, de gazdag a fogyáshoz elengedhetetlen A- és C-vitaminban, vasban és kalciumban is. Készíts belőle turmixot, amibe rakj még egy kis gyömbért és sárgarépát is. De mutatunk még pár alternatívat, hogyan készítsd el:

A vízitorma ereje

A vízitormában található csípős vegyületek gyorsítják az anyagcserédet, és segítenek csökkenteni a szervezetedben lévő belső gyulladásokat. Bár elsősorban kenyérfeltétként használják a hajtásait, bátran használhatod levesek és szószok elkészítéséhez is.

Káposzta, te kis savanyú

A savanyú káposztának rengeteg jótékony hatása van, többek között támogatja a bélrendszer működését, tele van probiotikummal, elősegíti a hasi zsír leadását, valamint gátolja a zsírok lerakódását. A legjobb, ha magában fogyasztod ezt a finomságot, mert C-vitaminnal is dugig van!

Kerek kedvenc, a tojás

A tojás többek között kolint is tartalmaz, ami csökkenti a gyulladásokat, amelyek a hízással és a szívbetegségekkel is összefüggésben állhatnak. Ezek mellett a kolin még segít a zsírbontásban is, illetve támogatja a máj munkáját.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!