Ha húsvét, akkor bárány!

Koronázzuk meg a húsvéti menüt egy olyan húsfajtával, amit tényleg csak igen ritkán teszünk az asztalra. Adjuk meg a módját, süssünk bárányt!

Azt hiszem, a báránysült tényleg igazán különleges, rendhagyó, és nálunk viszonylag ritkán látott asztalvendég, holott nagyon finom, és nem csak a közel-keleti konyha sajátja - egyedi ízvilágával méltó arra, hogy a húsvéti menü főszereplője legyen. Váltsunk néha, és nyissunk az új felé, hiszen nem csak csirke, pulyka vagy disznó van a világon - és mikor máskor tennénk ezt, mint tavasszal, Húsvétkor!

  1. 1.

    Citromos-vajas bárányborda olaszos körettel

  2. 2.

    Rogan Josh

  3. 3.

    Bárányborda petrezselymes-citromos-rózsaborsos fűszervajjal

  4. 4.

    Baconben sült báránycsülök rozmaringos céklával

  5. 5.

    Bárány osso bucco

  6. 6.

    Báránycomb parajos túróval töltve

  7. 7.

    Vörösboros-datolyás bárány salátaágyon

  8. 8.

    Konfitált báránycsülök zöld morzsában

  9. 9.

    Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel

  10. 10.

    Rozmaringos báránycsülök

  11. 11.

    Bárányborda mentás-bazsalikomos pesztóval

  12. 12.

    Zöldséggel tűzdelt báránycomb

  13. 13.

    Mustáros báránykaraj

  14. 14.

    Rozmaringos-zsályás bárányborda

Ezt a toplistát láttad már?

21+1 sonkavariáció - újragondolva

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk