13 kicsit különlegesebb karfiolétel

Levesbe, rántva, rakva mindenki ismeri a karfiolt. De érdemes tovább is gondolni, hátha új módon elkészítve az is megszereti, aki eddig rá sem tudott nézni!

Ha szereted a karfiolt, akkor azért, ha eddig nem szeretted vagy egy családtagod nem hajlandó elfogyasztani, akkor pedig azért érdemes átfutnod az alábbi receptgyűjteményt. Ezt a bárhol beszerezhető, megosztó zöldséget sokan nem szeretik jellegzetes, bár nem erőteljes íze miatt.

Pedig érdemes lenne rendszeresen szerepeltetni az étrendben, hiszen egy nagyon alacsony (mindössze 25 kcal/100 g) kalória- és szénhidráttartalmú (5 g/100 g) kedvező árú zöldség a karfiol, amelynek tisztítása és elkészítése sem igényel különösebb ördöngösséget.

A hagyományos felhasználási módokon - pl. zöldségleves, rántott-, rakott zöldség - kívül azonban jóval több van a karfiolban. Tökéletes alapanyaga lehet élelmi rostokban gazdag salátáknak és köreteknek, sőt, ahogy a lenti listában látható receptek is mutatják, akár tésztaalapként is felhasználhatjuk őket, ami szénhidrátdiétában abszolút főnyeremény. Készíthetünk a felhasználásával szendvicset és alacsony energiatartalmú rágcsálnivalókat tízóraira, uzsonnára vagy akár az esti tévénézéshez is!

Olvastad már?

7 tuti étel/ital, ami segít koncentrálni

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...