11 fantasztikus kínai fogás a Holdújév (kínai újév) tiszteletére

2021-ben február 12. a tavaszünnep, azaz a Holdújév (más néven kínai újév), falatozzunk kínai (vagy legalábbis nyugati ízlésre szabott 'kínai') finomságokat!

kínai újév vagy holdújév (vagy tavaszünnep) a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nemcsak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik.

A tavaszünnep mindig január 21. és február 21. közé esik. Ez a tél vége, az új év kezdete, s mint ilyen, két célt szolgál: a nagycsaládok tagjai összegyűlnek és megajándékozzák egymást, másrészt pedig ilyenkor búcsúztatják az óévet, és biztosítják a szerencsét az új évre. A piros díszek mellett az újév elengedhetetlen kelléke a narancs és a mandarin, és mivel az ünnep az egészséget és a hosszú életet is jelképezi, földimogyoró, de töltött táskák és szárított tofu is gyakran kerül az újévi asztalokra - via.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...