11 fantasztikus kínai fogás a Holdújév (kínai újév) tiszteletére

2021-ben február 12. a tavaszünnep, azaz a Holdújév (más néven kínai újév), falatozzunk kínai (vagy legalábbis nyugati ízlésre szabott 'kínai') finomságokat!

kínai újév vagy holdújév (vagy tavaszünnep) a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nemcsak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik.

A tavaszünnep mindig január 21. és február 21. közé esik. Ez a tél vége, az új év kezdete, s mint ilyen, két célt szolgál: a nagycsaládok tagjai összegyűlnek és megajándékozzák egymást, másrészt pedig ilyenkor búcsúztatják az óévet, és biztosítják a szerencsét az új évre. A piros díszek mellett az újév elengedhetetlen kelléke a narancs és a mandarin, és mivel az ünnep az egészséget és a hosszú életet is jelképezi, földimogyoró, de töltött táskák és szárított tofu is gyakran kerül az újévi asztalokra - via.

  1. 1.

    Gong bao csirke

  2. 2.

    Kínai pirított tészta csirkével

  3. 3.

    Zöldséges tavaszi tekercs csípős ananászmártással

  4. 4.

    Kínai csípős-savanyú leves

  5. 5.

    Illatos-omlós citromos csirke

  6. 6.

    Gung Bao csirke

  7. 7.

    Chow mein - kínai sült tészta csirkével

  8. 8.

    Szezámmagos csirke NapsütötteVidékünkön konyhájából

  9. 9.

    Hot dry noodles (rè gān miàn)

  10. 10.

    Édes-savanyú csirke egyszerűen

  11. 11.

    Illatos omlós csirkemell

Címlapról ajánljuk

További cikkek