Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 dolog, amire eddig még tuti nem használtad a PAPÍRTÖRLŐT!

Szünet nélkül ott pihen a konyhapulton, mégis szinte csak törölgetésre használjuk a papírtörlőt. Nem is gondolnád, mennyire multifunkcionális eszközről van szó... 

A papírtörlő nemcsak törölgetésre jó, otthonunk számos részén alkalmazható hasznos eszköz, ellenőrizhetjük vele az elültetendő virágmagok minőségét, de akár még kávéfilter helyett is használhatjuk. És mi mindenre még? Az nlc.hu legjobb tippjei közül válogattunk.

1. A hűtő zöldség- és gyümölcstárolóját érdemes papírtörlővel kibélelned, a papír ugyanis felszívja a felesleges nedvességet, a tárolóban pihenő zöldek pedig így jóval később kezdenek el megromlani. 

2. Ha virág- vagy zöldségültetéshez vásároltál magvakat, ellenőrizd le a minőségüket a papírtörlő segítségével: fogj egy kendőt, helyezd rá a magvakat, takard le egy másik kendővel, majd némi víz és egy spricni segítségével naponta egyszer-kétszer fújd le a kendőt. A magvaid frissek, ha pár napon belül elkezdenek kicsírázni. 

3. Tisztíts vele konzervnyitót! A konzervnyitók kereke szinte láthatatlan baktériumforrás, tisztítani viszont máshogy nem is lenne egyszerűbb! Helyezd a papírtörlőt a két nyitókerék közé, majd forgass néhányat a tekerővel. A kerekekre tapadt kosz eltűnik (főleg ha egy kis tisztítót is használsz). 

4. Péksütemény fagyasztásánál a zacskóba rakj egy-egy szelet papírtörlőt, így az kiolvasztás (és egy kis melegítés) után sokkal ropogósabb és frissebb lesz! 

5. Nem kell kétségbe esned akkor sem, ha a hajnali kávéfőzésnél kapsz észbe, hogy elfogyott a filter: egy filterformára összehajtott papírtörlő tökéletesen pótolja majd az zaccfelfogót! 

6. Használd bútortisztításra! A viaszos foltokra (gyertya, zsírkréta) tegyél egy vastagabb adag papírtörlőt, majd alacsony hőfokra állított vasalóval menj át néhányszor a folton. A meleg feloldja a kárpitba ragadt viaszt, a törlőkendő pedig felszívja azt! 

7. Hűtsd le gyorsabban az italokat ! Ha azonnal szeretnéd lehűteni az üdítőd, tekerd a palackot nedves törlőkendőbe, és úgy rakd be a fagyasztóba. 

8. Nedves törlőkendőt is készíthetsz, csak rakj egy műanyag dobozba néhány szelet papírtörlőt, önts rá kevés babafürdetővel elkevert vizet, és tessék! Kész a nedves törlőkendő, nem csak babáknak! 

9. A barnacukor könnyen össze tud ragadni, ha viszont egy darab vízzel nedvesített papírtörlővel letakarod , majd hagyod egy éjszakát pihenni, másnap egy kanál segítségével könnyen összetörheted az összeállt cukrot. 

10. A csirkemellben található inakat könnyen kiszedheted, fogd közre a villa két fogával az inat, majd egy törlőkendő segítségével húzd ki a helyéről! Egy fél gramm húst sem veszítettél a farigcsálással, igaz? 

Ez is érdekelhet:

via NLC, successfulhomemakers

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!