Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4+1 olcsó és meglepő házi praktika viszkető szúnyogcsípésre

Nincs idegesítőbb a magas hangnál, ami jelzi a jöttüket, és ez többnyire még csak a kínok kezdete.  

Mindenhol akciós már a szúnyogellenes spray, krém, fáklya és egyéb szerek. Ezek viszonylag hatékonyak az éhes kis szörnyek ellen, de ezért mégsem mindig tudjuk elkerülni, hogy belénk döfjék a csápjaikat. Ilyenkor aztán vakaródzunk, őrjöngünk, esetleg belenyugszunk, hogy álmunkban úgyis véresre kaparjuk majd a bokánkat.

Ha nincs kedvünk az állandó harcot patikai vegyszerekkel megvívni a hasznos, ám végtelenül idegesítő rovarok csípései ellen, természetes módszerekhez is fordulhatunk. Ezeknek az az előnye, hogy a kutyánk vagy cicánk sem őrül meg tőlük, ha megérzi a szagukat, és ízléstől függően vethetők be.

1. Petrezselyem

Ki gondolná, hogy a petrezselyem enyhíti a viszketést? Pedig ez igaz, ki lehet próbálni: ha lecsapott a szúnyog, gyorsan dörzsöljük be alaposan a csípés helyét egy friss petrezselyemlevéllel, és máris elfelejthetjük a viszketést.

2. Hagyma

A hagyma szuper antibakteriális hatású szer, ezt nyersen a bőrbe dörzsölve lehet alkalmazni – már ha nem bánjuk, hogy büdösek leszünk tőle.

3. Uborka

Állítólag az uborkakarika is megteszi a kívánt hatást, méghozzá kellemetlen szagok nélkül, de ez inkább a hűtő hatásban, mint az antibakteriális tulajdonságokban mutatkozik meg.

4. Fekete tea

Hasonlóan működik a fekete tea is, csak még antibakteriális hatása is van. A kezeléshez főzni kell egy hagyományos teát, várni, amíg a filter egy kicsit lehűl, és utána rátenni a csípésre. A meleg, ami a filterből árad, segít lebontani a csípés mérgének fehérjéit is.

 

+1: Jég

Valójában az is elég lehet, ha egy kicsit jegeljük a csípés helyét, de ezt persze csak akkor lehet megvalósítani, ha csupán egy-két támadás ért minket. Ha ugyanis teljes lerohanásban részesültünk, akkor nem tudunk párhuzamosan jegelni húsz csípést. Ilyen esetben talán érdemes mégis lebattyogni a patikába.

Ezeket láttad?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!