Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeket SOSE kend a leégett bőrödre

Ha leégünk a napon, azonnal hűsíteni szeretnénk a bőrünket, azonban nem mindegy, mit kenünk rá, ugyanis akár fertőzést is kaphatunk.

Az ember mindent megtesz egy leégés után azért, hogy valamivel enyhítse a fájdalmát. Utánaolvas a neten, hátha van valami új tipp, ami csillapítja az égető érzést, vagy egy régi, otthonról hozott házi praktikával próbálkozik. Azonban legtöbbször ezek a módszerek pont nem segítenek, sőt, még rontanak is a helyzeten.

Tejtermékek

Az egyik legelterjedtebb módszer, hogy tejfölt, kefirt vagy esetleg más tejterméket kenünk a leégett bőrfelületre. Ez azonban az egyik legnagyobb tévhit. Bár átmenetileg lehűtheti a bőrt mondjuk egy hűtőből kivett tejföl, és ez kellemes érzés lehet, de ha felmelegszik és megszárad, lényegében fojtogatni kezdi a bőrt, sőt, még fertőzéseket is okozhat.

A rossz keverék

Sokan használják az aloe vera és a vazelin keverékét leégésre. Bár az aloe vera önmagában jó erre a problémára gyulladáscsökkentő hatása miatt, vazelinnel keverve már nem működik, ez a kombináció ugyanis nem engedi távozni a hőt a bőből, és még irritációt is okozhat.

Alkohol

Semmilyen alkohol tartalmú terméket, tonikot, lemosót ne kenj a bőrödre ilyenkor, hiszen az alkohol eltávolítja a bőrben található természetes olajokat, még jobban kiszárítja a bőrt, és lassítja a gyógyulási folyamatot!

Ne forrósodj fel még jobban!

Vannak, akik esküdni mernének a forró vizes zuhanyra – bár részemről ennél fájdalmasabbat el sem tudok képzelni. Egyébként sem tesz jót, hiszen amellett, hogy kellemetlen, tovább szárítja a bőrt, és növeli a hámlás kockázatát.

Rossz praktikák

Az ecet és a szódabikarbóna külön-külön és együtt is rengeteg problémára nyújt megoldást, azonban a napégés nem tartozik ezek közé. Az ecetes borogatás vagy a szódabikarbónás fürdő egyaránt szárítják, sőt, akár ki is marhatják a bőrödet.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!