Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kerti útmutató: így lesz a teraszod mesés a nyárig

Itt az ideje, hogy száműzzük a téli hangulatot a kertből. 

Egyszerű trükköket és praktikákat hoztunk, hogy idén a te kerted legyen a legszebb a környéken. Tarts be egy-két írott és íratlan szabályt, amit a teraszod, virágaid biztosan meg fognak hálálni. Meglátod, a nyár közeledtével a munka megtérül, te is meglepődsz majd, mennyire csodálatos munkát végeztél. 

Így legyen zöld és egészséges gyepszőnyeged! 

Ha a téli hónapok nagyon megtépázták a gyepet, szórj el fűmagot műtrágyával. Egészen addig tartsd nedvesen a területet, amíg a fűmagok nem kezdenek el csírázni.
     

A másik fontos teendő: 

 
Távolíts el a pázsitról minden törött, elszáradt faágat, levelet, de csak akkor, ha a talaj teljesen száraz. Ellenkező esetben többet árt, mint használ a tevékenységed, ugyanis a nedves talajon nemcsak a szemetet, hanem a füvet is kihúzod a gereblyéddel a földből. 
 

Fák, cserjék, évelők

 
Frissítsd fel a növényeket, az elhalt részektől szabadítsd meg őket. Ezzel nemcsak fellélegeznek, de több napfény és levegő is éri őket. 

 

A szakember tanácsai: 

 
  • örökzöldek: mindenképp távolítsd el a sérült lombozatot, elszáradt ágakat az összes örökzöld növényedről, tujádról.
  • virágzó fák: mielőtt a rózsa és a hortenzia teljesen kivirágzik, távolítsd el az elhalt, sérült szárakat, és alakítsd a növény formáját az ízlésed szerint.

 

A virágok mellett a kerti bútorok tisztítása, rendbe tétele se maradjon el!

  • Ha a fém- és műanyag kültéri bútoroknak egy kis felfrissülésre van szüksége, keverj össze egy nagy edényben mosogatószert meleg vízzel, majd permetezd le a bútorokat. 
  • Felütötte a fejét a penész? A penészfoltok eltávolításához keverj össze 2 csésze folyékony klórtartalmú fehérítőt és 2 és 1/2 evőkanál mosószert fél vödör meleg vízben. Mosd át a területet az oldattal, és hagyd állni 10–15 percig.    
  • Frissítsd fel a műanyag, lakkozott fa, fonott és a rattan bútorokat: márts egy puha törlőruhát enyhe szappanos vízbe, és töröld le vele a bútort. 

Ez is érdekelhet: 

via apartmenttherapy

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!