r
Nosalty Logó

Citromtorta Eszti konyhájából

Eszti's kitchen
Citromtorta Eszti konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

466
Kalória
8.7g
Fehérje
45.2g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
80.4g
Víz
226.9g
Koleszterin
601.3mg
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 3733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    228.7 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    361.2 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    643.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    1104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 3733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A Piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, egy nagyobb tálban felverjük a fehérjét és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
  2. Ha elkészült, hozzákeverjük a tojássárgáját, a lisztet a sütőporral beleszitáljuk, óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Kivajazott-sütőpapíroztott tortaformába öntjük, süssük kb. 20-25 percig 175°C-on, amíg aranybarna nem lesz, tűpróbával ellenőrizzük.

Krémhez

  1. A krémhez a hozzávalókat egy hőálló tálba tesszük, gőz fölött addig verjük kézi vagy gépi habverővel, amíg a vaj/margarin el nem olvad benne és besűrűsödik, ez eltart legalább 10 percig.
  2. Ha a krém kihűlt, a felvert tejszínhabhoz keverjük. A kihűlt tortalapot általában 3 részre vágom. Kezdődhet is az izgalmas rész, a tortadíszítés. Célszerű idénygyümölcsökkel díszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C

Sokszor készítettem már ezt a tortát szülinapokra, ballagásra nagyon népszerű. Krémes citrusos hab és édes puha piskóta, mennyei. 

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...