Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarte au citron - citromtorta

Tarte au citron - citromtorta
Tarte au citron - citromtorta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiamnak sütöttem első születésnapjára, mert imádja a citromot :). Nagyon jól elkészíthető kis sütemény, és nagyon finom is!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához egy nagy tálban jól keverjük össze a hozzávalókat, majd tekerjük be átlátszó fóliába, és tegyük be a hűtőbe 2 órára.
  2. Ezalatt készítsük el a tölteléket: tegyük a tojásokat egy tálba, adjuk hozzá a sűrített tejet, majd fokozatosan, lassan a citromlevet, nem egyszerre az egész mennyiséget.
  3. Két óra után béleljük ki a tésztával a kivajazott, lisztezett formát, és süssük 20 percet 160 fokos hőmérsékleten.
  4. 20 perc után vegyük ki a sütőből, de ne kapcsoljuk ki, hanem emeljük fel a hőmérsékletet 180 fokra.
  5. A tölteléket öntsük a tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 10 percre, amíg a krém a tetején kocsonyás állagot kap.
  6. Hűtsük le szobahőmérsékletűre, és tegyük be a hűtőbe legalább két órára.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos pite, francia citromos torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabirna
szabirna Wed, 2011-09-28 10:08

Pite forma a hivatalos neve ugye?Hétvégén narancslével és egy pici fahéjjal próbálom ki!

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Wed, 2011-09-28 07:02

Kedves Szabrina!
Örülök,hogy ízlett! :) Nekem is kerámia tál ez,ha gondolod,vegyél szilikonosat,mert abból egyből ki lehet venni,és aztán szépen lehet szelni :)

szabirna
szabirna Tue, 2011-09-27 11:32

Nagyon finom!Igaz tortaformába csináltam és nem lett olyan szép ,de venni fogok ilyen formát.Köszönöm

1028
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sűrített tej 397 g
tojás 3 db
citromlé 125 ml