r
Nosalty Logó

Beignet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Beignet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 601 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 3004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukort a kézmeleg vízbe szórjuk, és hagyjuk, hogy kicsit felfusson.
  2. A tojást összekeverjük a tejjel és a megolvasztott vajjal. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet, és lassan, fokozatosan adagolva, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe 24 órára.
  3. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk a tésztát 2,5 cm vastagra, és vágjunk belőle 3X3 cm-es kis négyzeteket. Forró olajban süssük előbb az egyik, majd 2-3 perc elteltével a másik oldalukat.
  4. Szűrőlapáttal vegyük ki, és itassuk le a fölösleges olajat.
  5. Azonnal fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 28690
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Ajánló

A porcukor kötelező rá, de onnantól rátok bízom. Lekvár, csoki, karamell... amihez kedvetek van. Én most egy kis csokiszószt főztem hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

New Orleans híres fánkja, amely egész évben kapható, de karneválkor a legnépszerűbb. 

Hozzászólások

MissButton

Ez így nem igazán "20 perces", ha érted mire gondolok... Csak a gyorsasága miatt kattintottam a receptre. Így ez csalódás.

janka84

Kedves Dacota! Írtad ugyan,hogy lágy tésztát kapunk,de az enyém nekem nagyon ragadósnak t?nik. Duplájára kelt az éjjel a h?t?ben, de szerintem a tálban fog ragadni egy jelent?s mennyiség. Nagyon lisztes deszkán gyúrjam át és úgy vágjam el? Köszönöm válaszod!

Dacota

Szia Janka, Nem, ne aggódj! Bár nem tudom, mennyire laza, de vedd ki úgy a tálból, ahogy tudod, nem baj, ha a benne lév? darabok külön jönnek ki köröm segítségével. :) A deszkát lisztezd meg, de ne túlságosan -a tészta attól puffad fel az olajban olyan jól, hog könny? és laza, ha túl van lisztezve kemény lesz. Ha nem lesz szabályos a négszög, hát istenem, annyi baj legyen. :) Remélem, még id?ben jött a válasz! Szép napot! Üdv, Nóra

janka84

Pont mire kész lettem! :D Nagyon szépen köszönöm!

janka84

Kedves Dacota! Kisült. Kellett hozzá lisztet adnom (elég sokat). Gondolom lisztfügg? is a dolog. Nem olyan méret?re vágtam,mint írtad, hanem picikre. Szépen megdagadtak az olajban és jó sok sült ki ebb?l az adagból így. A tészta közepe a lisztezés ellenére is ragadós maradt (nem mertem keményebbre gyúrni több liszttel). Alapból ilyennek kell lennie? Összeségében finom, bár az elején furcsa volt. :) Ha nagyobb vendégsereget várok, biztosan ez a recept is eszembe jut majd. :) Köszönöm a receptet! Szép napot!

Katica

Ismerem ezt a fánkocskát és nagyon-nagyon finom...Nekem is meg van a receptje, de nem tejjel, hanem 1/2 csésze / a csésze 2 dl-es / s?rített tejjel és 60 dkg / azaz 4 csésze / liszttel, 10 dkg kristálycukorral / 1/4 csésze /....eddig még mindig sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek