Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Beignet

Beignet
Beignet
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

New Orleans híres fánkja, amely egész évben kapható, de karneválkor a legnépszerűbb. 

hozzávalók / 5 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

A porcukor kötelező rá, de onnantól rátok bízom. Lekvár, csoki, karamell... amihez kedvetek van. Én most egy kis csokiszószt főztem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukort a kézmeleg vízbe szórjuk, és hagyjuk, hogy kicsit felfusson.
  2. A tojást összekeverjük a tejjel és a megolvasztott vajjal. Hozzáadjuk az élesztős-cukros vizet, és lassan, fokozatosan adagolva, állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Ragacsos tésztát fogunk kapni. Takarjuk le, és tegyük hűtőbe 24 órára.
  3. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk a tésztát 2,5 cm vastagra, és vágjunk belőle 3X3 cm-es kis négyzeteket. Forró olajban süssük előbb az egyik, majd 2-3 perc elteltével a másik oldalukat.
  4. Szűrőlapáttal vegyük ki, és itassuk le a fölösleges olajat.
  5. Azonnal fogyasszuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 047
elküldve: 16
receptkönyvben: 475
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

new orleans fánkja, amerikai minifánk

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2015-10-02 11:04

Ismerem ezt a fánkocskát és nagyon-nagyon finom...Nekem is meg van a receptje, de nem tejjel, hanem 1/2 csésze / a csésze 2 dl-es / sűrített tejjel és 60 dkg / azaz 4 csésze / liszttel, 10 dkg kristálycukorral / 1/4 csésze /....eddig még mindig sikerült.

janka84
janka84 Sat, 2015-03-21 16:01

Kedves Dacota!
Kisült. Kellett hozzá lisztet adnom (elég sokat). Gondolom lisztfüggő is a dolog. Nem olyan méretűre vágtam,mint írtad, hanem picikre. Szépen megdagadtak az olajban és jó sok sült ki ebből az adagból így.
A tészta közepe a lisztezés ellenére is ragadós maradt (nem mertem keményebbre gyúrni több liszttel). Alapból ilyennek kell lennie?
Összeségében finom, bár az elején furcsa volt. :)
Ha nagyobb vendégsereget várok, biztosan ez a recept is eszembe jut majd. :)
Köszönöm a receptet!
Szép napot!

janka84
janka84 Sat, 2015-03-21 11:35

Kedves Dacota!
Írtad ugyan,hogy lágy tésztát kapunk,de az enyém nekem nagyon ragadósnak tűnik. Duplájára kelt az éjjel a hűtőben, de szerintem a tálban fog ragadni egy jelentős mennyiség. Nagyon lisztes deszkán gyúrjam át és úgy vágjam el?
Köszönöm válaszod!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2015-03-21 12:58

Szia Janka,

Nem, ne aggódj! Bár nem tudom, mennyire laza, de vedd ki úgy a tálból, ahogy tudod, nem baj, ha a benne lévő darabok külön jönnek ki köröm segítségével. :)
A deszkát lisztezd meg, de ne túlságosan -a tészta attól puffad fel az olajban olyan jól, hog könnyű és laza, ha túl van lisztezve kemény lesz.
Ha nem lesz szabályos a négszög, hát istenem, annyi baj legyen. :)
Remélem, még időben jött a válasz!
Szép napot!
Üdv,
Nóra

MissButton
MissButton Fri, 2015-02-13 17:28

Ez így nem igazán "20 perces", ha érted mire gondolok... Csak a gyorsasága miatt kattintottam a receptre. Így ez csalódás.

601
finomliszt 430 g
instant élesztő 3 kávéskanál
porcukor 30 g
tojás 1 db
víz 2 dl
tej 1.25 dl
vaj 55 g
1 kávéskanál