Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zselés bonbon

Zselés bonbon
Zselés bonbon
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szaloncukor helyett bonbon.:)

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A bonbonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Egy ecset segítségével felvisszük az első réteget a szilikon bonbonformába (csokoládéval a teljes formát vastagon kikenjük). Betesszük a mélyhűtőbe pár percre. Ezután ismét viszünk bele csokoládét, és ismét a fagyasztóba rakjuk. Az aljába, ami majd a teteje lesz, ügyeljünk, hogy jusson bőven csokoládé, különben össze fog törni, amikor kinyomjuk a formából.
  2. A zselatint a vízben feloldjuk, majd kicsit felmelegítjük. Hozzákeverjük a befőtt levét, cukrot és a citrom levét. Néhány percre a hűtőbe tesszük, de elég gyorsan fog dermedni.
  3. A formákba kanalazzuk, majd betesszük a fagyasztóba.
  4. Végül a tetejére is csoki kerül. Tegyük a fagyasztóba, és 10 perc elteltével egy határozott mozdulattal nyomjuk ki a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 060
elküldve: 3
receptkönyvben: 208
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyzselés bonbon, zselés desszert, karácsonyi bonbon

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nike23
Nikolett / Nike23 Wed, 2012-12-05 10:47

Egy kérdésem lehet hogy jégkockatartóba is meg lehet csinálni de gondolom hogy az egy kicsit macerásabb...!?

Angelocska
Angelocska / Angelocska Wed, 2012-12-05 11:15

Ha szilikon jégkocka tartó, akkor biztosan, mert abból ki lehet nyomni. Nem próbáltam, de el tudom képzelni, hogy működik. Sima olvasztott csokival, teletöltve, majd várva, míg megkeményszik, kipróbálhatod.

Angelocska
Angelocska / Angelocska Sat, 2012-11-03 16:41

Szia! Milyen csíkok? Megkened a formát, így kerül rá "kívülről a csoki". Olyan, mintha kis tálkákat képeznél, amik megszilárdulnak. Aztán betöltöd a zselét és végül rárakod a talpát. Csak egy töltelék van. Ha két töltelékem lenne, akkor lenne csíkos - akkor is csak belül. Láttál már szilikon bonbonformát? Ha meglátod, megérted, hogyan is készül.

nori88
Nóri* / nori88 Sat, 2012-11-03 16:26

szia! nagyon szép a bonbon :) De a leírás szerint "csíkosnak" kéne lennie (csoki-zselé-csoki), a képen viszont kívül tiszta csoki. Bemártottad az egészet a végén csokiba..?

163
meggylé 120 ml
cukor 1 ek
citromlé 1 kk
víz 1 dl
zselatin 5 g
étcsokoládé 10 dkg