Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld cukor

Zöld cukor
Zöld cukor
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A menta kezdett nagyon elterjedni, meg kellett egy kicsit gyérítenem.  Így született ez a finom, aromás cukor. Felhasználhatjuk italokhoz, desszertekhez, sütéshez…

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mentát megmossuk, saláta centrifugában jól megpörgetjük, majd ha szükséges, papírtörlővel szárazra itatjuk.
  2. A mentát és a cukrot konyhai mixerbe tesszük, és pürésítjük.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, betoljuk az 50 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 2 órát hagyjuk szikkadni. Közben meg-megkevergetjük.
  4. Mikor teljesen száraz, kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, esetleg a mixerrel porcukor szerűvé dolgozzuk, vagy csak összemorzsoljuk, és egy csavaros üvegben tároljuk.
  • sütési hőfok: 50°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

cukor borsmentalevéllel, borsmentaleveles cukor, házi ízesített cukor, mentás cukor

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

66
cukor 200 g
borsmentalevél 20 g