r
Nosalty Logó

Márványos kuglóf 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványos kuglóf 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2845 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 2845 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 322 Kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukrokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  4. A liszthez keverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a tojássárgás masszába keverjük.
  5. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  6. Egy kuglófformát kivajazunk, és liszttel kiszórunk. Beletöltjük a tészta kb. 2/3-3/4-ed részét. A maradék tésztába beleszitáljuk a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk. Ezzel tulajdonképpen, mintha meglocsolnánk a világos tésztát, rákanalazzuk.
  7. Sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  8. Tetejét csokimázzal megkenhetjük, porcukorral megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26470
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam az alapreceptet. 1-2 dolgot tettem még hozzá, hogy még ízletesebb legyen.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Szia! én már rengeteg kuglóffal probálkoztam de sose lett jó mert mindig az van h a külseje megszárad kb de belül folik pedig addig sütöm ameddig kell olyan fokozaton.:/ a formával lehet a baj vagy a sütöm rossz vagy én szerinted?xD

Törölt felhasználó

Szia Cukorfalat! Biztos, hogy nem veled van a baj. Szerintem, valószín?, hogy a süt?ddel. Kicsit vedd akkor lejjebb a h?fokot, próbáld a süt? középs? rácsára tenni a sütikét, úgy süsd. T?próbával ellen?rizve, ha a teteje már kezd sülni, de a belseje még nem, takard le szalvétával vagy papírtörl?vel. Ennyit tudok ajánlani. Sajnálom, hogy nem sikerült, pedig érdemes lenne megkóstolnotok. Éva

Címlapról ajánljuk

További cikkek