Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes répafőzelék fokhagymás ordával

Zabpelyhes répafőzelék fokhagymás ordával
Zabpelyhes répafőzelék fokhagymás ordával
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a rém egyszerű ételnek a lényege a zsenge répa, amit nagy kár lenne megfőzni. :) Nagyon jó vitamin- és fehérjeforrás, és 10 perc alatt kész van. (A vegán változat kókusztejjel és fokhagymás pirított tofuval is elkészíthető.)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát felkarikázzuk, megsózzuk.
  2. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a zabpelyhet, a petrezselyem apróra vágott szárát, sót, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (egy kissé). Beletördelünk egy kevés sajtot, és jól elkeverjük.
  3. Beletesszük a répát, a petrezselymet, és kb. 1 perc alatt összemelegítjük.
  4. Tálaláskor rászórjuk a kockákra vágott sajtot.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 941
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

zabpelyhes répafőzelék nyersen fokhagymás ordával, répa zabpehellyel petrezselyemmel és ordával, ordás répafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!