Zabkeksz málnapürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kekszhez
A püréhez
A díszítéshez
-
0 kcal
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kekszhez
A püréhez
A díszítéshez
-
0 kcal
Összesen
1155
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1668.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.9 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 826 micro
Összesen
1155
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A kekszhez
- A zabpelyhet tejbe áztatjuk mindaddig, míg az egészet fel nem szívja és pépes állagúra nem sűrűsödik, ez min. 2 óra.
- Ekkor hozzákeverjük a tojást, két kanál rozslisztet, két kanál mézet és botmixerrel egy-két kavarintást végzünk rajta.
- Evőkanállal adagoljuk a mennyiségeket, a masszábólkerekded alakokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben15-20 percig sütjük.
- Közben a fagyos málnátkét kanál mézzel összeturmixoljuk.
- Az elkészült kekszet még melegen tálaljuk, mellé a fagyi állagúmálnapüréből labdákat készítünk,mentalevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x35x5
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5321
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Ajánló
Tehetünk bele reszelt almát is, de akkor kissé csepegtessük le mielőtt belekevernénk, nehogy túl vizes legyen a tészta. Eredetileg is elég folyós, ettől ne izguljunk, hagyjunk nagyobb helyeket a sütőpapíron az egyes kekszek között. Én ezt a mennyiséget két adagban sütöm.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gréti
586 recept
Tavasszal próbálunk odafigyelni, mit eszünk, hogy a nyári bikiniszezonra formába hozzuk magunkat. Azonban előfordul, hogy úgy érezzük, nem bírunk magunkkal, valami édességet kíván szervezetünk. Erre az eshetőségre alkottam meg ezt az egyszerű és könnyű receptúrát.