Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabfalatok házilag

Zabfalatok házilag
Zabfalatok házilag
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (61)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízében és állagában nagyon hasonlít a "bolti" zabfalatokra. Gyerekeknek is csomagolhatjuk, hiszen egészséges rágcsálnivaló. Kb. 40 db lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Dió helyett kókusszal, mandulával is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a dióval, a cukorral, a sütőporral és a citromhéjjal, majd belemorzsoljuk a margarint. A tojást hozzáadva, tésztát gyúrunk.
  2. 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra sodorjuk, és kb. 6 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 113 213
elküldve: 50
receptkönyvben: 1 681
elkészítve: 127/155
Facebookon megjelent: 2

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós zabkeksz, diós-zabpelyhes korongok

Hozzászólások (61)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

raczmargit2
raczmargit2 Wed, 2017-11-22 18:28

Zabkeksz
30 dkg lisztet (fele zabpehely), + csipet só,
1 csm. sütőpor
15 dkg zsírral elmorzsoljuk
10 dkg kristálycukorcukorral elkeverjük
2 db tojássárgájával, (tejföllel helyettesíthető) összeállítjuk a tésztát

raczmargit2
raczmargit2 Wed, 2017-11-22 17:55

Túl sok a zsíradék, ezért nem áll össze, ráadásul még a dió is zsírós! A liszt és zabpehely együttes súlyának a fele elég a zsiradékból, legyen azn bármi!.

paragi1981
paragi1981 Sun, 2017-10-01 08:29

Nagyon klassz recept. A zab darálása nélkül is jó ( de akkor nem bolti hangulata lesz) . Dió helyett ( az nem volt itthon) kandirozott narancshéj és étcsoki darabokkal készítettem és kb 5 perc alatt felfalta a vendégsereg.

Annus
Annus Tue, 2017-05-30 08:16

Sziasztok!
Ez egy szuper recept! Zabliszttel és fele cukor-fele eritrittel készítettem. Azt hiszem, rendszeresen fogok sütni, ugyanolyan finom,mint a bolti.
Köszi szépen!

Emy88
Emy88 Tue, 2017-03-21 15:33

Ha a diót kihagyom akkor liszttel kell pótolnom vagy a dió elhagyható?köszi

barackkompót
barackkompót Thu, 2016-10-13 18:46

Köszi a receptet, szuper lett! Már sokadjára sütöttem meg (legtöbbször teljes kiőrlésű zabliszttel), és mindig siker. :))

mangela
mangela Tue, 2015-07-07 22:33

Ezzel a sütivel 1 baj van:nem szabad este csinalni, mert nem lehet abbahagyni a kóstolgatást.Ugyanis mennyei finom.

Marekagi
Marekagi Wed, 2015-05-13 14:06

Mennyi ideig kell sütni 180 fokon kb., mert én hajlamos vagyok túlsütni és akkor kemény lesz, attól félek.
gyerekeim imádják a bolti változatot, de ez nagyon jól néz ki, ki szeretném próbálni.
Üdv: Ági

Buttercup.
Buttercup / Buttercup. Tue, 2015-05-05 10:53

Szia!Isteni a recepted, nekem nem volt itthon elég vajam, ezért negyedrészt kókuszzsírt tettem hozzá. Dobott egyet még az ízen!Szerintem többet nem is veszek boltban, ebben legalább tudom mi van..:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-05-05 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Danka111
Danka111 Wed, 2015-04-01 08:13

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy vajon mennyi ideig áll el a keksz? Megcsinálnám az unokaöcsiknek húsvétra, úgyis kapnak elég csokit máshonnan, gondoltam én próbálok valami egészségesebbet kitalálni. Érdekelne, hogy ha pár nappal előbb elkészítem, azért még jó lesz-e, illetve hogy csinálhatok-e nagyobb adagot, hogy tudjanak haza is vinni? Köszönöm szépen!

Norita
Norita Fri, 2015-01-23 23:22

Nagyon finom lett. Tettem bele egy kis vaniliat, es felet csokiba martottam. Isteni

dadimami
dadimami Sat, 2014-08-02 13:28

Kedves klivi!
Miután bár nagymama vagyok, de nem a ráérős fajta, ezért a kérdésem az, hogy a zabpehely darálást, aprítást megspórolandó, lehet e zabpehelylisztet használni, vagy az már túl por állagú és nem megfelelő?
üdv: Margó

BeePoo
BeePoo / BeePoo Mon, 2014-05-12 12:41

Nagyon finom, tökéletes a recept, olyan mint a bolti, csak finomabb , én csináltam, és tudom mi van benne! Én az alját belemártottam még olvasztott csokiba, mert a bolti változatból azt szeretem a legjobban :) Ezt vittem múlt héten érettségire energiának! Másokat is megkínáltam vele, és nagy sikerem volt! Köszönöm a receptet :)

oogree
oogree / oogree Sun, 2014-04-13 13:35

Ma elkészítettem a kekszet.
2 dolgon változtattam ,az egyik véletlen,mivel mellé nyúltam a boltban(vagy össze volt keverve) és zab pehely helyett tönkölybúza pelyhet vettem. Ettől nem lett rossz,bár zab pehellyel még nem csináltam.
A második,amit változtattam,ezt ha tehetem mindig változtatom a finom liszt felét rizsliszttel helyettesítettem. Ettől sem lett semmi baja.
Nagyon finom,ízletes keksz! Köszi a receptet!
Azért majd zab pehellyel is kipróbálom :-)

pelcze
pelcze Fri, 2013-09-27 15:06

Szia Klivi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hány fokon kell sütni és kb mennyi darab lesz belőle?

Katalin65
Katalin / Katalin65 Mon, 2013-07-08 22:04

Kedves Klivi!
Tegnap végre sort kerítettem, hogy megsütöm a Te kekszedet. Bizony nagyon finom lett! Állagában hasonlít a Győri kekszre, amit szeretnék (mert már kóstoltam) de nem veszek, mert egy ideje tartózkodom az ízfokozók és tartósítószerekkel bőven ellátott ipari termékektől! Nagyon sokat és sokfélét sütök itthon, ami persze rengeteg időbe telik, de legalább tudom, mit eszek!!!!! A hozzászólásokat olvasva, a legtöbben azt írták, nekik alig állt össze a massza. Hmmm, nekem inkább túl lágy volt, még egy órányi hűtés után is. Igaz, én vajat használok mindenhez. Lehet ezért. De nem volt gond, megoldottam. Remek lett, ropogós! Pont olyan, amilyennek egy keksznek lennie kell!!!! Legközelebb teszek bele csoki darabokat, fahéjat és gyömbért, azután meg kókuszt! De asszem inkább kis golyóbisokat készítek, és ellapítom a tepsiben, mert szaggatni nem mindig van kedvem ;) És kevesebb liszt lesz a földön is :)
Szóval nagyon szépen köszönöm én is, hogy megosztottad velünk ezt a remek kis receptet! Ha van még hasonló ropogós keksz recit, szívesen fogadom!
Minden jót kívánok! Kati

szcsandy
szcsandy Fri, 2013-03-01 15:40

Most készítettem el kicsi változtatással. Sajnos kevés margarinom volt itthon, ezért kicsi zsírral pótoltam a szükséges mennyiséget. Így is isteni finom lett, nagyon kapós. A gyerekek kapkodják ki a tepsiből! Végre nem kell a drága kekszet a boltban venni! Köszönet a receptért!

bogárcsa
bogárcsa Wed, 2013-02-13 17:59

Köszönet a receptért kedves klivi, szuper valentin napi egészséges szívecskék készültek belőle! Segítségül azoknak akiknek nem akar összeállni a tészta, vagy nagyon morzsálódna a kész keksz: a cukor egy részét lehet mézzel helyettesíteni és plusz egy tojás is segít. Én a diót is csak durvára vagdaltam és a zabpelyhet sem daráltam le, sőt a pihentetés is elmaradt, mert az 5 éves fiam olyan lelkesen állt a pult mellett, hogy nem volt szívem fél óra várakozásra kárhoztatni :)
Ja, és 3 nagy tepsi szív lett ebből a mennyiségből.
Még egyszer köszi a receptet:
Vera

esztike20
esztike20 / esztike20 Thu, 2013-01-31 16:13

Szia!
Én kókusszal készítettem el és nagyon finom lett! Igaz kicsit nehezen állt össze, de azért végül sikerült:)
Köszönöm a receptet!

szeniildike
szeniildike Mon, 2012-11-05 10:44

Ha nincs itthon se kókusz,se mandula,akkor a diót mivel lehetne helyettesíteni? Kicsit több zabpehellyel? :))

szeniildike
szeniildike Mon, 2012-11-05 21:45

Időközben megoldódott, lementem kókuszreszelékért a boltba és el is készítettem! :)) Az állagát tekintve nem igazán akart összeállni,de a végén csak sikerült. És az eredmény....nagyon fincsi lett! :))

horianna
horianna Sat, 2012-11-03 00:19

Mindenkinek nagyon ízlett, én még egy kis fahéjjal megfűszereztem. Ill. egy picit több zabot el tudnék képzelni bele. DE a recept tökéletes, és nekem egy sem esett szét.

malula
malula Sun, 2012-10-28 11:12

Szia, klivi,
másodszorra sütöttem meg ezt a kekszet, mindkétszer kókuszreszeléket használtam a dió helyett (annak megvolt a helye a sütőtökkenyérben :) ) és mivel nem volt itthon nádcukor, hagyományos kristálycukrot tettem bele. Másodszorra a zabpelyhes zacsek megcsúszott kicsit a kezeim között, ezért abból több került bele az itt megadottnál, de nem ártott neki :) A zabfalat-rajongó családom imádja, köszönet a receptért!
És ami különösen tetszik: tegnap este összeállítottam a tésztát (pillanatok alatt), éjjel a hűtőben pihent és reggel a frissen sülő kókuszos zabkekszek illatára ébredt a család: meleg kakaóval kell ennél derítőbb reggeli egy ilyen randa, esős vasárnapon?! Ha így indul a nap, nem is kérdés, hogy egy csodás vasárnap elé nézünk, az időjárás nem foghat ki rajtunk :)
Soküdv: Malula

Incike81
Incike81 / Incike81 Wed, 2012-10-24 13:16

Ma elkészítettük mi is,és NAGYON finom lett!! :) Mivel már kislányunk is ehet ilyesmit,nekem fontos volt,hogy ne E-kkel tömjem a pocakját,és jelentem: ez Neki is nagyon ízlik!
Férjem kijelentette,hogy most már csak akkor vesz bolti "zabfalatokat",ha keveset készítek itthon :)

Szóval köszönet a receptért!!! :)

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-10-25 18:43

Egyetértek, amit tudunk, készítsük el saját magunk. Örülök, hogy ízlett a családnak!

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-10-09 17:40

Kedves Klivi!

Eléggé izgatottan láttam neki, hogy sikerül-e, mert mi nagyon szeretjük a zabfalatokat, és kiváncsi voltam, hogy ez milyen a boltihoz képest. Elmondhatom, hogy TÉNYLEG FINOMABB!!!! :) :) Nagyon ügyes vagy Klivi, hogy így megalkottad ezt a receptet, gratulálok hozzá! Köszönöm a receptet.
Üdv:
Andi

andilawyer
andilawyer Tue, 2012-10-09 18:54

Lehetne még egy kérdésem? Hogyan tároljam? Fémdobozban, vagy frissentartó műanyagban?
Előre is köszi a választ!

Ui.: most láttam, hogy a Jó Reggelt kekszet is megalkottad, az lesz a következő Nálunk... :)

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Wed, 2012-09-05 22:29

Szia klivi!
Ez a recept nalunk nagyon betalalt, olyannyira, hogy elobb elfogyott, mint egy masik, kakaos valtozat :) Gratula es koszonet erte!
Szep estet kivan: Chococat

atina
atina Sun, 2012-09-02 15:14

szia, ez tényleg jobb, mint a bolti, én étcsokit is aprítottam bele, isteni lett!

Andie
Andie / Andie Thu, 2012-07-12 17:21

Kedves Klivi!

Ez nagyon jó recept, és nagyon finom is! Teljesen olyan ízű, mint a bolti! Nagy sikert aratott:) Én Graham lisztből készítettem, de így is nagyon finom íze volt! Köszi a receptet! Szerinted ha reszelek bele almát dió helyett úgy is megállja a helyét?
És még az is eszembe jutott, hogy olvasztott csokiba is bele lehetne mártani :)
Üdv: Andie

klivi
klivi / klivi Thu, 2012-07-12 19:19

Szia Andie,
Örülök, hogy ízlett. A csoki jó ötlet, de az almát valahogy nem tudom elképzelni, mert szerintem puha lesz a keksz. Inkább kókuszt vagy mandulát tennék bele...

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2012-04-29 10:02

Kedves Klivi!
Ez a recept csodás, tényleg olyan, mint a zabfalatok, csak finomabb.:))
Szép napot: Flóra

nagylizy
nagylizy Fri, 2012-03-02 10:34

Köszönöm a receptet, megsütöttem. Én nem darálom le a zabpelyhet/időhiány:-))/ viszont teszek bele egy kevés tejfölt és így is nagyon finom.A férjem kedvence na meg az enyém is.

klivi
klivi / klivi Sat, 2012-03-03 11:13

Nem muszáj ledarálni, úgy látszik így is jó lett. Örülök, hogy ízlett!

msly
msly Sun, 2012-01-22 12:14

Szia,
nem lehet, hogy vmi hiányzik a receptből? én kinyújtani sem tudtam a tésztát, annyira morzsálódott. :(
üdv, msly

klivi
klivi / klivi Sun, 2012-01-22 13:22

Sajnálom, nem tudom mi lehetett a gond, a leírásból nem hagytam ki semmit.

manyoka
manyoka Tue, 2012-01-17 15:32

Szia Livi! Köszönöm a választ. Kávédarálóban őröltem meg a diót és a zabpelyhet is, elég finom szemszés lett mindkettő. A tészta összeállt, csak amikor kisültek, utána nagyon sok széttört. Annyit változtattam, hogy kevesebb cukrot tettem bele, de még így is édes maradt. :-) Próbálkozom vele még egyszer, hátha sikerül.

manyoka
manyoka Sun, 2012-01-15 22:00

Szia Klivi!
Ma én is elkészítettem ezt a zabkekszet, finom lett, de nekem az állagával volt gond. Annyira morzsálódott az egész, hogy csak nagy nehezen tudtam megmenteni a kekszeket, ahogy kivettem őket a tepsiről, hogy ne törjenek szanaszét. Esetleg valami ötlet, hogy mit kell másképp csinálnom következőre? Köszi

1007
finomliszt 20 dkg
dió 10 dkg
zabpehely 15 dkg
nádcukor 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
margarin 20 dkg
sütőpor 0.5 tk
tojás 1 db