r
Nosalty Logó

Welf krém

Glaser
Welf krém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

348
Kalória
8.4g
Fehérje
50.1g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
80.6g
Víz
162.8g
Koleszterin
101.3mg
Élelmi rost
38.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A borhabhoz

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A borhabhoz

Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémhez

A borhabhoz

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.3 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Az étkezési keményítőben elvegyítjük a cukrot és a vaníliáscukrot. Fokozatosan hozzáadunk kb. 6 ek tejet, és csomómentesen elkeverjük.
  3. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a keményítős elegyet, majd újra felforraljuk.
  4. A tojáshabot a forró masszához keverjük, és újra felforraljuk. A krémet egy nagyobb tálba, vagy 4 desszertes pohárba töltjük ( a tálat vagy poharakat csak félig töltsük meg), és hagyjuk hűlni.
  5. A borhabhoz a tojásárgáját a cukorral, étkezési keményítővel, és fehérborral egy fémtálba tesszük, és vízfürdőben kézi mixerrel addig verjük, amíg kétszeresére nő, és habos lesz (kis lángon melegítsük, nem szabad forrnia).
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan a krémre rétegezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

A welf krémet egy hannoveri szakács tálalta fel először, a Welf uralkodói háznak a 200 éves évfordulójára. A Welf családnak a színei fehér-sárga, mint a krémnek. Díszítsük citromfűvel.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek