Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Welf krém

Welf krém
Welf krém
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A welf krémet egy hannoveri szakács tálalta fel először, a Welf uralkodói háznak a 200 éves évfordulójára. A Welf családnak a színei fehér-sárga, mint a krémnek. Díszítsük citromfűvel.

 


hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A borhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

  2. Az étkezési keményítőben elvegyítjük a cukrot és a vaníliáscukrot. Fokozatosan hozzáadunk kb. 6 ek tejet, és csomómentesen elkeverjük.

  3. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a keményítős elegyet, majd újra felforraljuk.

  4. A tojáshabot a forró masszához keverjük, és újra felforraljuk. A krémet egy nagyobb tálba, vagy 4 desszertes pohárba töltjük ( a tálat vagy poharakat csak félig töltsük meg), és hagyjuk hűlni.

  5. A borhabhoz a tojásárgáját a cukorral, étkezési keményítővel, és fehérborral egy fémtálba tesszük, és vízfürdőben kézi mixerrel addig verjük, amíg kétszeresére nő, és habos lesz (kis lángon melegítsük, nem szabad forrnia).

  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan a krémre rétegezzük.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1966 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás-fehérboros krém, borkrém pohárban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
tojásfehérje 2 db
étkezési keményítő 35 g
cukor 40 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 500 ml
tojássárgája 3 db
cukor 80 g
étkezési keményítő 10 g
fehérbor 250 ml