Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros sült oldalas

Vörösboros sült oldalas
Vörösboros sült oldalas
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencünk a friss pecsenye, mindenféle formája. A vörösbor különleges aromát ad a húsnak, önálló életre kelnek az ízek tőle.
Ebédre, vacsorára vendégvárónak kiváló, garantáltan megnyalja a tíz ujját utána mindenki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek mindegy mi kerül mellé, a friss kenyértől a salátáig mindennel fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a csontok mellett szeletekre vágjuk.
  2. A paprikakrémet porcelántálba nyomjuk.
  3. A fokhagymát átnyomjuk, és belekeverjük.
  4. Borsot szórunk bele ízlés szerint, és pár ek olajjal elkeverjük.
  5. A húst jól bekenjük a kikevert páccal, és jól beleforgatjuk.
  6. Lefóliázzuk, és hűtőbe tesszük. Legjobb, ha este elkészítjük, és másnap sütjük.
  7. A sütéshez az edényt kiolajozzuk, és a pácból kiszedjük a húst, egymás mellé rakjuk.
  8. Enyhén megsózzuk. (A paprikakrém sós, ezért nem nagyon kell sózni.) Felöntjük a vörösborral, letakarjuk alufóliával.
  9. 1 órát sütjük letakarva, majd levesszük róla a fóliát. Addg sütjük, míg szép piros-ropogós lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 500
elküldve: 4
receptkönyvben: 371
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikakrémben pácolt oldalas vörösborban sütve, paprikakrémes-vörösboros oldalas

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oldalbeata
oldalbeata Fri, 2011-02-04 13:00

Elnézést, hogy értetlenkedek, de mi az a paprikakrém? A Piros Arany is jó hozzá?

Üdvözlettel: oldalbeata

587
sertésoldalas 1 kg
paprikakrém 160 g
fokhagyma 5 gerezd
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
száraz vörösbor 3 dl