Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-fűszeres kuglóf

Vörösboros-fűszeres kuglóf
Vörösboros-fűszeres kuglóf
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szőlődzsemmel fogyasztottuk, nagyon illett hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgájával, vaníliás cukorral habosra keverjük. Beleöntjük az olvasztott margarint.
  2. Apránként hozzáadjuk a szitált liszt-sütőpor-fűszer keveréket és a vörösbort. (Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is.)
  3. Végül óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját.
  4. Zsírral kikent, zsemlemorzsával behintett kuglóf formába öntjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres kuglóf, vörösboros kuglóf, fűszeres vörösboros kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

495
margarin 12 dkg
cukor 20 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 késhegynyi
szegfűszeg 1 késhegynyi
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
vörösbor 1.25 dl