Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos császárzsömle

Sajtos császárzsömle
Sajtos császárzsömle
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a császárzsemlét, és az ünnepek alatt, míg a bolt zárva volt, gondoltam készítek magunknak egy kis extrával, a sajttal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vajjal, sonkával isteni! Egy bögre finom citromos teával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben feluttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk, 1 órát kelesztjük.
  2. Majd lisztezett felületre borítjuk, és 10 egyforma darabra vágjuk. A bucikat átgyúrjuk, és letakarva pihentetjük 10 percig. Ezután egyesével kb. 45 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, de ne nagyon legyen lisztes a deszka, különben nem megy a sodrás, csak csúszkál a tészta.
  3. A formázáshoz először egy laza csomót kötünk, az egyik lelógó tésztaszálat kicsit hátrafelé húzva a tészta alá hajtjuk, és a közepén áthúzzuk. Megfordítjuk a tésztát, és a maradék lelógó szálat is átbújtatjuk.
  4. Sütőpapíros tepsire tesszük a zsömit, és 50 fokos sütőben 10 percig kelesztjük. Majd kivesszük, és letakarva újabb 10 perc jön, míg a sütő felmelegszik 180 fokosra.
  5. A zsömlék tetejére is szórunk kevés sajtot, majd 10-12 perc alatt pirosra sütjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 136
elküldve: 3
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: buci, hamburger-buci, briós, burek, pita, édes leveles, perec, croissant, kifli, bagel

egyéb elnevezések

császárzsemle, császárzsemle sajtosan, sajtos császárzsemlye

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vincze83
vincze83 Fri, 2019-07-05 08:49

Nagyon jó recept! Puha belső , ropogós külső héj! Azt hiszem más péksütit is csinálok a tésztából, mert tényleg jó.

Origuru
Origuru Wed, 2014-09-24 13:08

Fantasztikus zsömiket sikerült sütnöm a recepteddel, pedig kezdő vagyok! Köszönöm! Nekem nagyon bejön, azon melegében muszáj volt megkóstolnom! Már a tészta gyönyörűen megkelt, pedig nem futott fel az élesztőm, így aztán szórtam hozzá egy fél csomag szárazat. Kenyérsütőgépbe pakoltam mindent, csak dagasztás-kelesztésre. Hát kinőtt a tészta a gépből!! Valahogy a csomókat is összehoztam, bár nem lett olyan szabályos, mint egy virág itt nálad a képen, de örültem, hogy ennyire is képes voltam. Az eredmény pedig: lenyűgözően puha, illatos, ropogós héjú zsemlék! Még egyszer köszönöm, nagyon boldoggá tettél! :-)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-09 09:15

köszi Olga, mentettem :) nagyon szep! en is nagyon hasonló adaggal/hozzavalokkal sutom a kenyeremet. A sajtot belekevered a tesztaba? udv, Torma :)

636
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
víz 1.5 dl
élesztő 2.5 dkg
szőlőmagolaj 0.5 dl
sajt 5 dkg
cukor 1.5 ek
2.5 tk