r
Nosalty Logó

Sajtos császárzsömle

Németi Olga
Sajtos császárzsömle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

636
Kalória
17.5g
Fehérje
101.8g
Szénhidrát
16.2g
Zsír
62.4g
Víz
15.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 636 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8868 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    7148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2540 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben feluttatjuk, és a hozzávalókból tésztát dagasztunk, 1 órát kelesztjük.
  2. Majd lisztezett felületre borítjuk, és 10 egyforma darabra vágjuk. A bucikat átgyúrjuk, és letakarva pihentetjük 10 percig. Ezután egyesével kb. 45 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük, de ne nagyon legyen lisztes a deszka, különben nem megy a sodrás, csak csúszkál a tészta.
  3. A formázáshoz először egy laza csomót kötünk, az egyik lelógó tésztaszálat kicsit hátrafelé húzva a tészta alá hajtjuk, és a közepén áthúzzuk. Megfordítjuk a tésztát, és a maradék lelógó szálat is átbújtatjuk.
  4. Sütőpapíros tepsire tesszük a zsömit, és 50 fokos sütőben 10 percig kelesztjük. Majd kivesszük, és letakarva újabb 10 perc jön, míg a sütő felmelegszik 180 fokosra.
  5. A zsömlék tetejére is szórunk kevés sajtot, majd 10-12 perc alatt pirosra sütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a császárzsemlét, és az ünnepek alatt, míg a bolt zárva volt, gondoltam készítek magunknak egy kis extrával, a sajttal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek