Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos
Medvehagymás lángos
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy lángos imádó vagyok, és így ezt is kripróbáltam, és nagyon ízlik.
A tavasszal begyűjtött medvehagymát folpack-ba tekerve, a fagyasztóba tárolom, mikor szükséges a kellő mennyiséget levágom belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejföllel megkenve és sajtal megszórva is tálalhatjuk, rendkívül finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a medvehagymával, sóval, szárított élesztővel, majd az olajjal, és a langyos tejjel közepes lágy tésztát dagasztunk. Meleg helyen fél-1 órát kelni hagyjuk.
  2.  A megkelt tésztát 1-1,2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és serpenyőben felhevített olajban aranybarrnára kisütjük úgy, hogy az egyik oldalát fedő alatt sütjük, mikor megfordítjuk, a fedőt már nem tesszük vissza.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 860
elküldve: 2
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymával sült lángos, lángos tészta medvehagymával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krivan
krivan Fri, 2012-04-06 21:41

Köszönöm a receptet!

Volt még pár szál medvehagymám, erre használtam fel, s nem bántam meg.
A gyerekek is szívesen ették.

Üdv,
Kriván

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-08 16:04

Kedves luveges !
Nekünk nagyon klassz szomszédaink vannak !
Szeretem a vicces embereket, a humor az élet sója ! Tudod !
Üdvözöllek: Anci

luveges
luveges / luveges Sun, 2011-05-08 15:58

Kedves Anci örülők hogy nektek is ízlett.a lángos.Akkor az én szomszédom ezért nem köszön.mert múltkor.vittem neki egy kis kaját.Lehet hogy nem ízlett neki.EZ csak vicc Üdv luveges

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-08 13:28

Kedves Luveges !
Ma elkészítettem a lángosodat, lencsegulyás után volt ebédre.
Nagyon elnyerte a családom tetszését !
Még a szomszédnak is ízlett !
-erről azt kell tudnod,hogy a szomszédokon szoktam kipróbálni az új recepteket-
Nem kis örömükre ! Üdvözöllek : OLaszné Anci

bokine
bokine / bokine Fri, 2011-05-06 08:29

Gratulálok a recepthez.
Sajnos mi is nagyon szeretjük a lángost, ezért ki lesz próbálva a medvehagymás változat.
Nekem a medvehagyma pesto vált be a legjobb tárolási módszernek. Sokáig eláll és nem veszti el az ízét. Üdv: Bokiné Erika

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-05 20:23

Kedves luveges !
Mivel rajtam is elhatalmasodott a medvehagyma "őrület "köszönöm ezt a receptet !
Már csak a harmadik lángos imádó hely kiadó, így én azt bevállalom !
Van még medvehagymám a hűtőben, már tudom mit kezdek vele.
Üdvözöllek : Anci

amee
amee / amee Thu, 2011-05-05 19:05

Jelentkezem,en vagyok a masodik nagy langos imado!!!Mindenkepp kilesz probalva a medvehagyma valtozat is!A mhagyma nem lesz nyakas mikor fagyasztobol kiveve kiolvad?En vajba szoktam belekeverni a mhagymat ugy folpackba es lefagyasztom,de kivancsi vagyok,milyen ha siman lefagyasztom,jo otletnek hangzik!!!Koszonom!!!

luveges
luveges / luveges Fri, 2011-05-06 11:11

Szia én nem tapasztaltam hogy nyálkás lenne,A hagyma mennyiségét ízlés szerint lehet több vagy kevesebb .Üdv laci

2043
finomliszt 100 dkg
medvehagyma 8 dkg
2 teáskanál
instant élesztő 2 tasak
napraforgó olaj 3 ek
tej 7 dl
napraforgó olaj 5 dl