Villámgyors kapros-kéksajtos pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
A pogácsához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
31g tehéntúró46 kcal
-
31g kéksajt110 kcal
-
1g só0 kcal
-
45g kapor19 kcal
A kenéshez, szóráshoz
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1871.2 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 106.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 538 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.9 g
Zsír
-
Összesen 270.6 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7484.7 g
-
Cink 334 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1585 mg
-
Vas 266 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1448 mg
-
Nátrium 3483 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 426.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2887 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 152 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 2151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 502 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
3650
kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 720.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pogácsához
- A hideg vajat lereszeljük, a kéksajtot elmorzsoljuk.
- Összekeverjük őket a liszttel, sóval és a túróval, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot.
- Alaposan kidolgozzuk, majd egy órára hűtőbe vagy fél órára mélyhűtőbe tesszük.
- Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk egy éles késsel.
- Megkentjük a felvert tojással, és megszórjuk a lereszelt sajttal.
- 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 15 perc elteltével 180 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, míg szép piros nem lesz a tetejük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11315
- Feltöltés dátuma: 2019. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
Nagyon gyorsan elkészíthető, de annál finomabb pogi - langyosan az igazi, de nem is nagyon van esélye teljesen kihűlni.