Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Varenyiki Babuska módra

Varenyiki Babuska módra
Varenyiki Babuska módra
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig ámulatba ejtett a nagymamák ügyessége és találékonysága. Szerencsés vagyok, hogy egy orosz nagyim (Bábuskám) van, aki a legegyszerűbb alapanyagokból is fantasztikusan finom ételeket tud előállítani. Ez a varenyiki egy a sok közül, amit tőle kaptunk reggelire. :) 

Ki hogy szereti, csak a képzelet szab határt a variációknak. Van, aki az olvasztott vaj ízét nem cserélné fel semmire, van, aki még tejfölt tesz mellé, és van, aki mézzel szereti. Lehet sósan és édesen is fogyasztani. Mindenki nagy kedvence. :)

hozzávalók / 2 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit (liszt, víz, 1 db tojás, só) összegyúrjuk, dagasztjuk kicsit. Ha kész, lisztezett deszkán kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk, és 5-6 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A túrót elkeverjük 1 db tojással. Ízesítés ízlés szerint, nem muszáj beletenni semmit, de lehet sót és cukrot is.
  3. Kiskanállal az elkészített kis korongokra kanalazzuk a tölteléket, félbehajtjuk, és összenyomkodjuk a szélét.
  4. A megtöltött kis párnákat kifőzzük sós vízben. Körülbelül 5 percig kell főzni, miután feljöttek a vízfelszínre.
  5. Amikor kész, leöltjük róla a vizet, és rátesszük a 3 dkg vajat, amit olvadás közben elkeverünk vele. Tejföllel vagy mézzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 228
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

theblackcat

Mióta szakács: 2013.03.10.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

varenyiki, túrótöltelékes orosz tészta, túrós varenyiki

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2016-03-11 01:24

Le a kalappal az ilyen Babuska elott, aki reggelire tesztat gyur. :o)

782
finomliszt 225 g
víz 85 ml
tojás 1 db
1 csipet
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 teáskanál
vaj 3 dkg