r
Nosalty Logó

Vaníliás-túrós halmok

Glaser
Vaníliás-túrós halmok
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A túrós halmokhoz

A szóráshoz

463
Kalória
6.7g
Fehérje
50g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
26.9g
Víz
-
Koleszterin
776.3mg
Élelmi rost
20.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A túrós halmokhoz

A szóráshoz

Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A túrós halmokhoz

A szóráshoz

Összesen 1847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A túrós halmokhoz

A szóráshoz

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.5 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1847 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 416 kcal

Elkészítés

A túrós halmokhoz

  1. A margarint kézi mixerrel habosra kavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és továbbkavarjuk, míg egy homogén massza lesz, majd hozzákeverjük a túrót is.
  3. A lisztet összevegyítjük a pudingporral, majd a túrós masszához keverjük.
  4. A tésztából 2 teáskanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. A tésztahalmokat egy vizes teáskanál segítségével laposra nyomjuk, és durva cukorral megszórjuk.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ebből az adagból kb. 30 db lesz.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...