Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás narancsos csokoládé házilag

Vaníliás narancsos csokoládé házilag
Vaníliás narancsos csokoládé házilag
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A boltokban hihetetlenül sok csokoládét eladnak. Ez meglepő, mert elég régen köztudott, hogy a boltok polcain kapható csokoládék nem egészségesek. Szerencsére egyre több helyen lehet olvasni arról is, hogy a tiszta minőségű (bio), adalékok, tartósítószerek nélkül készített csokoládé egészséges, és magas az antioxidáns tartalma is.

Ha szereted a csokoládét, akkor a legjobb, ha otthon, magadnak készíted bio alapanyagokból. Ha pedig vásárolni szeretnél, akkor válassz magas kakaótartalmú bio csokoládét. A csokoládéfogyasztásnál légy mindig mértékletes:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hozzávalókat - magvak, diófélék, fűszerek, aszalt gyümölcsök, édesítők - kedvedre variálhatod is. Ez egy friss csokoládé és nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért nem tudod hosszasan tárolni. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kakaóvajat reszeljük le, vagy vágjuk nagyon apróra, és tegyük egy tálba. Forraljunk vizet egy fazékban, és ha felforrt, kapcsoljuk le, majd vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat.
  2. Adjuk hozzá a kakaót, az édesítőt, a vaníliát és a narancshéjat majd, és keverjük össze.
  3. A masszát öntsük bonbon formákba, és helyezzük a fagyasztóba egy kis időre, majd onnan a rendes hűtőbe rakjuk át, hogy ott teljesen megszilárduljon.
  4. Ha megszilárdult, akkor ki tudjuk már venni a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 621
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: belga
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi csokoládé, bio csokoládé, otthon készített csokoládé, hogyan készíts csokoládét, hogyan kell házi csokoládét csinálni, csokoládé készítése, vaníliás csokoládé, narancsos csokoládé, narancsos csokoládé házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

268
kakaóvaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
méz 2 ek
vanília 0 ízlés szerint
narancshéj 2 teáskanál