r
Nosalty Logó

Vaníliás krémdesszert

samuraj
Vaníliás krémdesszert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

301
Kalória
7.9g
Fehérje
25g
Szénhidrát
17.2g
Zsír
28.8g
Víz
181.7g
Koleszterin
67.5mg
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A tejből kiveszünk 1 dl-t. A többit a tejszínnel, cukorral, sóval, a vanília kikapart belsejével és a kikapart rúddal együtt felforraljuk.
  2. A kivett tejhez hozzákeverjük a tojássárgákat és az étkezési keményítőt. Amikor a tej majdnem forr, kivesszük a vaníliarudat belőle, merőkanállal veszünk ki a keményítős keverékhez, így kiegyenlítjük a hő különbséget, és nem kapja össze a sárgákat.
  3. Hozzáadjuk a forró tejhez, és állandóan keverve sűrűsödésig főzzük.
  4. 6 tálkában elosztjuk, ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Ha nem szeretnénk hártyát a tetején, folpackkal fedjük le a tálkákat még melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ez egy desszert, ami kicsit keményebb, mint egy krém, de krémesebb, lágyabb, mint a szokványos puding.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek