r
Nosalty Logó

Vaníliás kosárkák sült habbal

NS
Vaníliás kosárkák sült habbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

318
Kalória
4.5g
Fehérje
48g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
20.9g
Víz
36.2g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
24.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 3802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A sült habhoz

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    576.1 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    251.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1300 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3802 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasszuk föl a margarint, keverjük össze a tojássárgákkal, cukorral, liszttel és 1 ek fahéjjal. Gyúrjuk össze egy labdává.
  2. Használjunk muffin formákat (24 db), kenjük ki margarinnal, szórjuk be liszttel.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, és egy pohárral vagy kör alakú tésztakiszúróval vágjunk ki belőle köröket. Nyomkodjuk bele a formákba kosár alakra.
  4. Süssük meg előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (180 fokon, hőlégkeverésen, ha lehet).
  5. Közben a tejjel, cukorral főzzünk meg egy vaníliás pudingot (én habverővel kevergettem közben, így könnyedebb, habosabb állagú lett a puding).
  6. Ha készen vannak a kosárkák, egy-egy evőkanálnyi pudinggal töltsük meg.
  7. Egy kis cukorral verjük kemény habbá a tojásfehérjét.
  8. Kanalazzuk a kosárkák tetejére, és süssük még 5 percig, hogy megsüljön rajta a hab is.
  9. Én gránátalma magokkal díszítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem a kis desszerteket, könnyen tálalhatóak és csinosak. :) Finom volt, hamar elfogyott, a tésztája inkább kekszes állagú. Több kép a készítésről a blogomon.

Nosalty stories

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...