r
Nosalty Logó

Vaníliás kavicskeksz

Iluska
Vaníliás kavicskeksz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

642
Kalória
10.7g
Fehérje
73.2g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
50g
Víz
125.9g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 642 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2163.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    365.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 3207 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

  1. A tojást a sóval a kétféle cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az előzőleg hűtőből kivett lágy margarint. Jól elkeverjük.
  2. Kimérjük a kefírt hozzá, majd a két fajta lisztet is. Végül a sütőport adjuk hozzá. Sima tésztát gyúrunk belőle.
  3. Enyhén lisztezett deszkán, kinyújtjuk 5 mm vastagságúra. Kiszaggatjuk, kicsit ovális alakúra igazítjuk.
  4. Egy kis habverő csúcsát belemártunk a cukrozatlan kakaóporba, majd a kekszünkbe belenyomjuk enyhén. Így alakul ki a minta.
  5. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és 190 C-fokon megsütjük kb. 20 perc alatt. Utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én mikor kész lettem a kis kekszekkel, rájöttem, hogy úgy néznek ki mint a laposabb kavicsok. Ezért is neveztem el így, és a képre tettem egy igazi kavicsot is a kekszek közé.... :-))

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek