r
Nosalty Logó

Vaníliafagyi szőlőcukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Vaníliafagyi szőlőcukorral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2428 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2274.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1815 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 2428 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapargatott magjaival és az üres vanília rúddal felforraljuk. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojássárgájákat a szőlőcukorral habosra verjük kézi mixerrel.
  3. Az üres vanília rudat kihalásszuk, és a langyosra hűlt tejes-tejszínes keveréket kis adagokbana tojássárgájás habhoz keverjük.
  4. Az egészet visszatesszük a tűzre és mérsékelt lángon, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. (Felforralni nem szabad!) Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  5. A fagyialapot (fagylaltgép híján) lezárható műanyag- vagy fémdobozba öntjük. Behelyezzük a mélyhűtőbe, és óránként átkeverjük botmixerrel, hogy megakadályozzuk a jégkristályok képződését (illetve összetörjük azokat).
  6. Fogyasztás előtt a sima hűtőbe áttesszük 10 percre, hogy ne legyen kőkemény. Forró vízbe mártott fagyiskanállal gombócokat formázunk a fagylaltból.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9174
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vaníliafagyi szőlőcukorral
Sandrine 57 recept

Nincsen jobb egy házilag készített fagylaltnál a meleg tavaszi-nyári napokon. Fontos, hogy tanyasi tojásokat használjunk hozzá. Az én tojásaim kukoricával etetett falusi csirkéktől valók, azért ilyen szép napsárga a színe. Fogyaszthatjuk önmagában vagy karamell-, illetve gyümölcsszósszal. Szuflékhoz vagy más süteményekhez is szervírozható. Ennek az adag fagylaltnak a kalóriatartalma 1900 kcal, személyenként 317 kcal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezekről a helyekről vehetsz friss, minőségi és helyi élelmiszert

A jelenlegi bonyolult gazdasági helyzetben viszonylag nehéz fenntartani a korábban megszokott vásárlási szokásainkat. Azonban, ha nem szeretnénk teljesen elengedni a friss, helyi és megbízható alapanyagokon alapuló, egészséges táplálkozást, szerencsére megtehetünk bizonyos lépéseket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete a közösségi gazdaságok megismerését és támogatását ajánlja, ugyanis ezekben lehet a megoldás a jövőre nézve.

Nosalty

További cikkek