r
Nosalty Logó

Vajdasági tökös pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tubicám
Vajdasági tökös pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 5656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    9129 micro
  • β-crypt
    7289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 944 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4224.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    857.9 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    10508 micro
  • β-karotin
    54773 micro
  • β-crypt
    43735 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5656 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1977 micro
  • β-crypt
    1578 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Felforraljuk a vizet, és elkeverjük benne a sót.
  3. A forró sós vizet apránként adagolva a margarinos liszthez összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. Kettéosztjuk, és a tészta egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre, jó vékonyra nyújtjuk, majd olajjal kent, liszttel hintett tepsi aljára helyezzük. Rátesszük a lecsepegtetett, kissé kinyomkodott tölteléket a tésztára, és elegyengetjük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal, 4-5 evőkanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.
  5. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Alaposan megszurkáljuk a tetejét. Majd 180 C fokon másfél óra alatt kisütjük. A sütési idő vége előtt 10 perccel megkenjük a tetejét egy kevés tejjel, és készre sütjük (elhagyható).
  6. A sütőből kivéve még forrón ismét átkenjük egy kevés tejjel (elhagyható). Langyosra hűtjük és felszeleteljük.

Töltelék

  1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, 10 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy evőkanál fahéjat. Jól összekeverjük, és legalább egy órán át letakarva állni hagyjuk, hogy levet eresszen és összeérjenek az ízek.

Szóráshoz

  1. A pitét porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11859
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 16.

Ajánló

Én szeretem tejjel lekenni a süti tetejét, mert szép aranybarna színt kap és puhább, omlósabb lesz, de aki ropogósabban szereti a tésztát, az el is hagyhatja ezt a lépést. Hűvös őszi estéken egy csésze forró tejjel vagy teával fogyasztott, szánkban szétolvadó langyos pite, és a fahéjillattal belengett lakás szívmelegítő hatása vitathatatlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajdasági tökös pite
Tubicám 33 recept

Klasszikus őszi finomság Vajdaságból. Könnyű elkészíteni, főleg ha akad egy édesszájú, hímnemű kukta (nálunk édesapám) a háznál, aki hajlandó a tökreszelés terhét átvállalni. Sütőtök-szezonban szinte heti rendszerességgel követeli a család.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek