adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
261
Kalória
13.2g
Fehérje
7.5g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
143.8g
Víz
347.5g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
261
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1039
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 348 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 853.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 143.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
Összesen
261
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3413.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 575 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 574 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 1089 mg
-
Retinol - A vitamin: 630 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4412 micro
Összesen
1039
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 466 micro
Összesen
110
kcal
Elkészítés
- A tojásokat hideg vízben felrakjuk főni. Amikor a víz forr, a tüzet elzárjuk alatta, de hagyjuk állni benne 10 percig. Leöntjük, és hideget engedünk rá, hogy lehűljön. Megpucoljuk.
- Az újhagymát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk, a zöld szárát is.
- A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, meg a hagymával. Belereszeljük a tojásokat, és azzal is elkeverjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
Amikor tojássalátát készítettem, mindig úgy gondoltam, hogy valami hiányzik belőle. Egyszer volt otthon újhagyma és a zöld szára miatt beleraktam, hogy legyen valami, ami legalább ránézésre feldobja. Mikor megkóstoltam, meglepődtem, hogy az íze is jobb lett, és ha a hagyma csípős, a salátába keverve elvesziti az "erejet".