Nosalty Logó

Túrótorta ahogy szekelyanna készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta ahogy szekelyanna készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrós keverékhez

Összesen 283 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrós keverékhez

Összesen 3397 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrós keverékhez

Összesen 204 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 283 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7213.8 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 3397 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós keverékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaptésztához: atojást, a cukrot és a vajat összekeverjük, belegyúrjuka sütőporral elkevert lisztet. Ezt a tésztát belesimítjukegy kerek tortaformába (24-26 cm átmérőjűbe) úgy, hogy kicsit felnyomkodjuka tortaforma oldalán. Erre öntjüka túrós keveréket, ami folyékony, de sülés közben meg fog szilárdulni.
  2. Túrós keverékhez:atojásokat a vajjal habosra keverjük, hozzáöntjüka cukrot, belekeverjüka túrót, a pudingport, és hozzáöntjüka tejet. Homogénre kell keverni (én turmixolóval szoktam).
  3. 170 fokos sütőben egy órát kell sülnie. Egy óra múltával egy fél pohár tejfölt elkeverünk 2 evőkanál porcukorral, rásimítjuk, és még 10 percet sütjük. Csak akkor lehet kivenni a formából, ha kihűlt, mert szétesik.
  4. Hűtés után a cukros tejföl (ami 10 percet sült) már nem ragad, és nyugodtan rá lehet tenni a sablont. Kakaóval vagy fahéjjal díszíthetjük.
  5. Aki biztosra szeretne menni, önthet cukor-vagy citrommázat is a tetejére. (30 dkg porcukrot vízzel vagy citromlével összekeverünk úgy, hogy ne legyen nagyon folyós. Ezt a tortára öntjük, elsimítjuk.Akár hagyhatjuk, hogy az oldalán csurogjon, vagy a formában hagyva csak a tetején oszlik el. Egy óra múltán megszilárdul a máz, és díszíthető.)
  6. Díszítés:sablonon keresztül megszórjukkakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6931
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Receptkategóriák

Nagyon egyszerű és rettenetesen finom torta. Egyetlen negatívuma, hogy időigényes, hiszen sokáig sül. A díszítés is nagyon egyszerű, de feldobja. Természetesen bármilyen díszítéssel vagy anélkül is rettenetesen finom. Ha valakinek tetszik ez a sablon, a mamintiart.blogspot.hu oldalon olvashat róla.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Kipróbáltam, de nekem az alaptészta feketére sült, mire megsült a túró része. Hogyan lehet ezt kivédeni? A túrórésze finom, és most kanalazva is jó lesz, de azért újra nekifutnék.

Bató Edit

Kedves Anna! A leírás alapján fincsi lehet a tortád. Nagyon szép is ezzel a kis díszítéssel. Üdv. Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit, köszönöm, nekem nagyon bevált. Olyan masszív, mint egy sajttorta. Kedves Okyna! Nem értem mi történhetett!!! Én mindig 170 fokra teszem, és valóban egy órán keresztül sütöm... Soha nem égett még oda a tészta! Nem volt nagyobb a láng? Vagy nem csak alulról sütötted? Villany vagy gáz süt?ben készült?

Törölt felhasználó

Kedves Okyna és Anna! Régebben többször készítettem a habos-túrós süteményt, és akkor tapasztaltam, hogy nagyon gyorsan megsült az alja és még sületlen a túrós töltelék. Az oka az volt, hogy a túró a h?t?szekrényb?l el?véve a tejjel együtt hideg volt, és sok id? kellett, hogy felmelegedjen sülés közben, akkorra pedig a tészta már meg is sült. Melegített tejjel és nem a teljesen hideg túróval kellene legközelebb kipróbálni. Nekem így sikerült. Saci

Törölt felhasználó

Köszönöm Saci a tanácsot. Én azért nem értem Okyna gondját, mert soha nem fordult el? ilyen- és hideg tejb?l készítem. Pontosan meg szoktam várni az egy óra sütési id?t, és nem szokott gond lenni.

Törölt felhasználó

Ezen a téren még gyakorlatlan vagyok, de akkor megpróbálom kisebb lángon, és a túrós tölteléket pedig legalább szobah?mérsékleten, hátha... :) Azért köszönöm a tanácsokat, remélem akkor így már legközelebb nem csak a túrós tölteléket élvezhetem, ámbár ez a kanalas módszer sem volt rossz. :) így is elfogyott.

zsuzsik

Megsütöttem, és... odavagyunk érte! Az egész család :) Csak annyit változtattam rajta - egy másik túrós sütemény kipróbálása után - hogy a tésztát másfél adagból készítettem, vagyis 24 dkg lisztb?l, 9 dkg cukorból és így tovább... Nekem tovább sült, mint egy óra, de ennek több oka is lehet: 1 óra után a tészta már jónak t?nt, a töltelék pedig még nem, úgyhogy betettem egy üres tepsit a rács és a gázláng közé, hogy ne égjen meg a torta alja, és még adtam neki egy félórát. Köszönöm a receptet, Anna, azt hiszem, hamarosan újra nekilátok ennek a finomságnak!

Hozzávalók

A tésztához

A túrós keverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek