r
Nosalty Logó

Túrós tallérok zabpehellyel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Túrós tallérok zabpehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1086 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 362 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3026.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 1086 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.3 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    62 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 222 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a tojással és a vanília kivonattal, majd hozzádolgozzuk a zabpehelyt. Kb. 30 percig hagyjuk állni.
  2. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a túrós keverékből evőkanállal 9 halmot rakunk a forró vajba, enyhén ellapítjuk, és oldalanként, közepes hőmérsékleten kb. 3-3 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 134362
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy egyszerű desszert, de laktató, leves után második fogásnak is megfelel. Én kevés porcukorral megszórva és almapürével tálaltam, de tálalhatjuk lekvárral is. A túrós keverékhez adhatunk ízlés szerint mazsolát is.

Hozzászólások

julasz6608

Cukor nem kell bele?

Glaser

Én cukor nélkül készítettem, nekem a porcukor és az almapüré elég volt édesít?ként. De édesebb szájúak édesíthetik a túrós masszát kevés cukorral vagy vaníliás cukorral is.

sarai eva

Mivel nagyon szeretem a zabkorpát, abból csináltam ma reggelire. Tettem még bele 2 jó nagy ev?kanál tejfölt, mert a korpa elbírta. Minden mást úgy csináltam, ahogy írtad. Hihetetlenül finom lett. Valóban akik szeretik az édesebbet, azok ízesítsék aszerint. Nagyon köszöm e finom receptet.Most is jót tettél fel!

firstlady

Nagyon kellemes, könny? desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!