r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pogácsa 10.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5588 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 342 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 699 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11618.9 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    5541 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2647 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5588 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplinyomón áttörjük a túrót. A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk.
  2. A tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és a sót.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a túrót, az élesztős tejet és a tojásos tejfölt, és összegyúrjuk. (Egészen lágy tésztát kapunk.) Cipót formálunk belőle, és meleg helyen kelni hagyjuk.
  5. A sajtot megreszeljük, 1/4 részét félretesszük. A tésztát munkalapon 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük. Letakarjuk, és meleg helyen ismét megkelesztjük (kb. fél óra)
  6. A tésztából kétujjnyi (3 cm) vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ügyeljünk, hogy minél kevesebb "hulladékot" csináljunk, mert az újra összegyúrt tésztadarabkákból nyújtott tészta már nem lesz szép leveles! :)
  7. Egymástól tisztes távolságra sütőlapokra rakosgatjuk a pogácsákat, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Frissen, langymelegen a legfinomabb, de másnapra is puha marad a tészta, kb. 60 darab pogácsa lesz a fenti alapanyagokból.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 48335
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindenki kedvence. Füstölt sajttal is kiváló! :)

Hozzászólások (14)

Anzsalej

Tegnap megsütöttem és a végeredmény elégedettséggel töltött el. Egyébként nagy pogácsás vagyok, állandóan kutatom az új, minél finomabb, puhább recepteket. Szóval ez lett most az új kedvencem. A tészta hamar összeáll, nem macerás, nem ragacsos! És az, hogy a vajat reszeljük bele, valami szuper ötlet! Nem kell bajlódni az elmorzsolással, hanem pik-pak megvan. Azt is nagyon praktikusnak tartom, hogy a tejfölbe keverjük el a tojássárgát és a sót, ezzel biztosítva az alaposabb vegyülést. Ezenkívül tényleg még ma is nagyon puha és finom. Én imádom meleg teával, ez a kedvenc reggelim.

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy elkészítetted....annak meg még jobban, hogy elnyerte a tetszésedet!:) Minden jót kívánok! Margó

Törölt felhasználó

Margócska! megkelesztjük (kb. fél óra) biztos elég lesz ? :D Hary

Törölt felhasználó

Shalom!Remélem,jó helyen kérdeztem! :D:D:D

Törölt felhasználó

Shalom Tamás! A második kelesztéshez elég.....hidd el nekem, pont jó lesz! Üdv.: Margó

Törölt felhasználó

Shalom Margócska!Hiszek Neked! Nincs véletlenül itt egy másik,postaláda??:D:D

Törölt felhasználó

Margócska,ha ez itt így megy,akkor maradunk szakácsok!:D:D:D Shalom Hary!

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem. Ez egy szuper recept, Nagyon finom és nagyon puha. Szeretjük a pogácsákat, már sokfélét kipróbáltam, volt is kedvenc. Hát mostantól ez lesz az. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Nagyon jó ezt hallani Tamara, örülök hogy ízlett ...... nálunk is ez a "favorit"! :))))))) Bár........a hétvégén "kísérleti jelleggel" sütöttem tökmagos pogácsát (az eredeti receptet innen: http://pakosztos.blogspot.com/2008/12/tkmagos-pogcsa-mint-daubnerben.html) a vendégeim szerint ez volt a csúcs! :D:D:D Tényleg finom, csak ajánlani tudom.....próbáld ki! Szép napot! Margó

Il-di.

Azt hittem, hogy a jól bevált pogácsámat nem tudja ?berelni semmi, tévedtem. Ma délután ezt a receptet kipróbáltam. A leírás pontos, precíz, így a végeredményben sem kellett csalódnom :) Köszönet érte Margó! Üdv.: il-di

Törölt felhasználó

Szia Ildi! Remélem még sokszor szerepel majd a családi menüben......! :)))) Érdemes kipróbálni a tökmagos pogácsát is, nálunk most ez a favorit! Üdv.: Margó

Törölt felhasználó

Sziasztok, epp most dolgozom ezzel a recepttel, igaz kicsit vaditottam rajta, kb 250g teljes örlesü lisztet hasznaltam, es kevertem egy kis lenmagot is a tesztaba. a többit ugyan ugy hagytam ,ahogy a leirasban szerepel, es most kel eppen a sajtozas utan. remelem igy is finom lesz!

Törölt felhasználó

Jól hangzik.......majd értesíts bennünket a végeredményr?l! :))))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szeretném kipróbálni ezt a receptet, de nem tudom pontosan, hogy el?melegített süt?be tegyem-e, pontosan hány fokon kell sütni, és hogy hagyományos (nem légkeveréses) süt?ben jó lesz-e. Tudom, hogy ezeken a dolgokon nagy mértékben múlhat a végeredmény. Tudnátok segíteni? Szép napot!

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem tökéletes lesz hagyományos süt?ben....190 fokon szoktam sütni, tegyél a süt? aljába egy kis tálka vizet! :) Sok sikert!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!!!

vizikata

Fantasztikus!!!!:-)))))Köszönöm

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Nagyon, nagyon örülök....legyen szép napod! :)))

vizikata

És ma is megsütöttem:-))))))

2n2a

Sziasztok! Nagyon jól hangzik a recept és látom sokaknak okozott már siker- és ízélményt :)) Én szeretném a túrót kihagyni bel?le, csak "sima" gouda sajtosat szeretnék sütni, de pont ilyen omlósat, puhát, ahogy ti is emlegetitek. Tudnak esetleg a tapasztaltabbak tanácsot adni, hogy hogyan változassam meg a receptet? Köszönöm! Üdv

Törölt felhasználó

Szia! Talán helyettesíthetnéd valamilyen "er?s" zsíros tejföllel.... mást nem nagyon merek javasolni! Biztosan sikerül valami finomat összehozni a túró nélkül is!!!! :)))) Szép napot! Margó

2n2a

Értem, köszönöm! Mennyire dominál benne egyébként a túró? Nagyon lehet érezni az ízét? Lehet, hogy mégiscsak kipróbálom el?ször így :)

Törölt felhasználó

A túró ízét egyáltalán nem lehet érezni, inkább a pogácsa állagáért felel?s, puhább lesz t?le, és másnapra sem szárad ki. :))) Ha ez miatt aggódtál, akkor szerintem az eredeti recept szerint próbáld. Biztosan sikerülni fog, mi nagyon szeretjük füstölt sajttal is..... kíváncsian várom, hogy ízlett!!! Jó sütögetést! Margó

2n2a

Kedves Margó! Kipróbáltam - nagyon jól sikerült! Isteni finom lett, szuper recept. A fiúk egyedül annyit jegyeztek meg, hogy kicsit sótlan.

Törölt felhasználó

De jóóóóóó....... köszönöm, hogy megírtad a "végeredményt"! :))) A sóról talán annyit, hogy nem mindegy milyen fajta, kóstold meg nyugodtan a nyers tésztán érezni lehet, hogy elbír e még egy kis sót! További jó sütögetést kívánok! :) Üdv.: Margó

fickany

Nagyszer? recept !

Törölt felhasználó

Köszönöm, hogy ezt választottad! :)))

Macicska

Isteni lett!!!!! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Remélem bekerül a klasszikusok közé Nálatok is, mert nálunk alap pogácsa ! :)))

nazsnalya

Nagyon jó lett, köszi a receptet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek