r
Nosalty Logó

Túrós krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Túrós krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 317 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3355 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 4472 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzátesszük a cukrot és a tojásokat, a sütőport, majd a tejben feloldott szalalkálit.
  2. A tésztát 3 részre osztjuk és lisztezett, zsírozott (margarinozott) tepsin kisütjük.

A krémhez

  1. A lisztet a tejjel kikeverjük és krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a krém túrós részéhez.
  2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a túrót.
  3. Lerakunk egy réteg tésztát, rá a krém fele, újabb tészta, a krém másik fele, és a harmadik lap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20130
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Ajánló

A tetejére szórható porcukor, én nem szoktam.. Kevés citromot, vagy reszelt héjat, vagy kis levét néha szoktam belerakni. Pár óra alatt megpuhul, szobahőmérsékleten, hűtőben kell 1 nap neki a puhuláshoz. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvencünk.. Kisfiam 3. szülinapjára, 3. tortaként ezt sütöttem meg, kakaóporral díszítettem a tetejét, ez lett megörökítve.

Hozzászólások (1)

Amerellina

Szia! Valószín?leg én vagyok kicsit kuka, de teljesen belezavarodtam a kisütési fázisba, hogy akkor hogy kell: túróval vagy anélkül, így az els? adagot a kuka kapta. Valószín?leg az én hülyeségem, de egyszer?en nem bírtam megérteni, hogy akkor most mi hova jön, mi sütés el?tt, mi utána vagy minden egyben? Így most végül második próbálkozásra egy egészen egyszer? pite féleséget tettem be... remélem ez sikerült, most sül, majd kiderül. Szóval tényleg valószín?leg én vagyok buta, hogy nem értem, de nekem nem jött le a leírásból, hogy egyenként kisütöm a három lapot és túróval "összeragasztom" vagy nyersen összerakom és kisütöm együtt túróstúl?! Ha nem kérdezek hülyeséget, örülök, ha válaszolsz. Amerelly

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem a kettes pontban elég egyértelm?en le van írva, hogy miután az egyes pont alapján összegyúrjuk a tésztát, "A tésztát 3 részre osztjuk és lisztezett, zsírozott (margarinozott) tepsin kisütjük." Szóval, számomra egyértelm? és egyszer? a recept, a tésztája pedig, még ropogósan is finom, de amikor megpuhul a krémt?l, együtt is isteni :) Sajnálom, hogy Számodra nem jött le a pontos recept, remélem, egyszer sikerül az eredetit megsütnöd, és megkóstolnod, hogy valójában finom süti! Judit

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek