r
Nosalty Logó

Túrós kocka Nikóka konyhájából

Nikóka
Túrós kocka Nikóka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

479
Kalória
13.5g
Fehérje
40.9g
Szénhidrát
28.6g
Zsír
45.8g
Víz
57.9g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 4797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 479 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13207.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    8561 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    408.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    458.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2506 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 4797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sót a liszttel, a reszelt sajttal keverjük el, majd morzsoljuk bele a margarint.
  2. Az élesztőt keverjük el a hideg tejben a tejföllel, tojássárgával. Majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez. A tésztát jól dolgozzuk ki, és pihentessük kb. 20 percet.
  3. Majd nyújtsuk ki és morzsoljuk rá a túrót, kissé nyomkodjuk rá. Ezután hajtsuk fel az egyik szélét, és erre hajtsuk rá a másik szélét. Pihentessük a tésztát minimum 20 percig. Majd kinyújtás után ismételjük meg a hajtogatást. Csomagoljuk be a tésztát egy zacskóba.
  4. Ezután pihentessük a hűtőben egy éjszakát. Másnap ismételjük meg a hajtogatást kétszer, miközben minimum 20 percet pihen a tészta.
  5. Majd nyújtsuk ki, kenjük meg tojással. Megszórhatjuk reszelt sajttal. Ha így teszünk, akkor a nyújtófával nyomjuk rá a sajtot, hogy könnyebb legyen felkockázni.
  6. Ezután vágjuk tetszőleges nagyságú kockákra. Én kb. 2×2 cm-esre vágtam. Úgy, hogy még miután megkentem, visszatettem a hűtőbe pár órára, hogy szebben tudjam vágni.
  7. Amíg a sütő melegszik, addig hagyjuk kissé kelni. Majd 180 fokon légkeveréses sütőben süssük kb. 25 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szoktam készíteni pogácsaként, de mindig van maradék, amit vissza kell gyúrni, és ha több kilót készítek, akkor ezzel időt tudok megtakarítani, hogy nem kell kiszaggatni, csak felvágni és átrakni a tepsibe. A reszelt sajt a tésztából el is hagyható.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek