Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza 2.

Túrós csusza 2.
Túrós csusza 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta apósoméknál ettem a túrós csuszából, azóta én is csak így készítem el. Érdemes egy kicsit többet foglalkozni vele, nagyon finom lesz.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A szalonnákat apró kockára vágjuk. Egy serpenyőben először a fehér szalonnát üvegesre dinszteljük, csak ezután adjuk hozzá a füstölt szalonnát. Ha kisütöttük a zsírját, kiszedjük belőle a szalonna darabokat. 
  3. A zsírból 5-6 evőkanálnyit egy jénai tál aljára teszünk. Rászedjük a tésztát. Rámorzsoljuk a túrót , hozzáadjuk a tejfölt és jól átkeverjük az egészet. 
  4. A tetejére elterítjük a szalonakockákat.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 130
elküldve: 4
receptkönyvben: 299
elkészítve: 19/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1304
csuszatészta 50 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 5 dl
kenyérszalonna 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint