Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán fehérkenyér

Toszkán fehérkenyér
Toszkán fehérkenyér
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a toscanai kenyér só nélkül készül. Hogy ellensúlyozzák a só hiányát, ezt a kenyeret általában sós dolgokhoz, pl. ajókához vagy olívabogyóhoz kínálják.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előtésztához: 175 g lisztet egy tálba szitálunk, ráöntjük a forrósban levő vizet, kb. 3 percig hagyjuk állni, majd jól összekeverjük. Takarjuk le a tálat egy nedves konyharuhával, és hagyjuk állni kb. 10 percet.
  2. Egy sütőlemezt enyhén megszórunk liszttel. Az élesztőt krémesre keverjük a langyos vízzel, és az előtésztához kavarjuk.
  3. Fokozatosan adjuk hozzá a maradék lisztet, és dagasszuk tésztává. Borítsuk lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5-8 percig, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  4. Tegyük a tésztát egy enyhén kiolajozott tálba, fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 60-90 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  5. Borítsuk enyhén lisztezett munkalapra, dögönyözzük meg, és formázzuk cipóvá. Hajtogassuk a cipó széleit a közepe felé, és tapasszuk le. Helyezzük sima felével lefelé az előkészített sütőlemezre. Fedjük le enyhén megolajozott frissen tartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-45 percig, míg a tészta duplájára nem nő.
  6. Lapítsuk le a cipót a megkelt magasság felére, és fordítsuk meg. Borítsuk le egy nagy tállal, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percet kelni.
  7. Közben melegítsük a sütőt 220 fokra. Éles késsel vagdossuk be egy párszor a cipó tetejét, toljuk be a sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, míg megpirul.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 158
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

só nélküli kenyér, kenyér só nélkül, olasz kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337
finomliszt 550 g
víz 350 ml
friss élesztő 15 g
víz 60 ml