r
Nosalty Logó

Buci ahogy Judit készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kif Lee
Buci ahogy Judit készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 538 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5086.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    4097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálban (akinek van, kenyérsütőben) összekeverjük a lisztet a sóval, cukorral, élesztővel.
  2. Villával kevergetés közben hozzáöntjük a langyos vizet.
  3. A végén beletesszük az olívaolajat, és 15-20 percig dagasztjuk.
  4. Letakarva meleg helyen kb. 1 órán át kelni hagyjuk.
  5. Ezután óvatosan belehelyezzük egy nagy méretű sütőzacskóba, éles késsel bevágjuk a tetejét, és egy kör alapú jénai tálba tesszük.
  6. A tetejét vízzel megkenjük, és közepes hőmérsékleten 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28897
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 21.

Receptkategóriák

Buci ahogy Judit készíti
Kif Lee 42 recept

Még sohasem készítettem kenyeret, bár mindig is szerettem volna. A kiflis, zsemlés történeteim már elég jól alakultak, ezen felbátorodva elkezdtem kenyér recepteket olvasgatni. Összeokoskodtam, és ez lett belőle.:) Nagyon finom, ropogós tetejű csodaság volt a mai ebédünkhöz.:)

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Kedves Kif Lee! Én is mindenféle pékárut sütök itthon,így megtetszett a recepted.Csak 1 vmit nem értek,vagy csak nekem van korán.Beleteszed a süt?zacskóba,felvágod megkened.A süt?zacskót vágod be?Az én sorrendem ez lenne:bevágom,megkenem,beleteszem a zacskóba,a zacsit lezárom(?),kerek jénaiba teszem és a süt?zacskót megszurkálom.Légyszíves korrigálj,ha nem jól gondolom,mert szívesen megsütném.Köszi,üdvözöllek:Éva

Kif Lee

Kedves Éva! Örülök, ha tetszik a recept. Én el?ször betettem egy nagy méret? süt?zacsiba, majd éles késsel bevágtam (a bucit és nem a süt?zacskót) és megkentem vízzel. Természetesen más sorrend is ugyanolyan jó, én azt szerettem volna elérni,hogy a zacskóba emelés alatt a szép éles vágás szép éles maradjon :). A zacsi mérete erre lehet?séget is biztosított. Üdv. Judit

Törölt felhasználó

Kedves Judit! Köszönöm szépen a választ,ki fogom próbálni és beszámolok róla.Üdv.:Éva

mariann 63

Sziasztok!Ugyanezen törtem a fejem én is, mint nyughatatlan8.De így már egyértelm?.Ki fogom próbálni, süt?zacskóban még sose sütöttem kenyeret.Gyönyör? a kenyered,pont ez kéne a mai gulyáshoz.

Szélné Éva

Kedves Judit! Megsütöttem a kenyeret, és nagyon finom lett. Igaz, nekem több id? alatt készült el mint 45 perc, de a végeredmény a lényeg. Ez volt az els? kenyerem, és nagy sikerélmény volt, amit köszönök Neked. Üdv: Éva

Kif Lee

Kedves Éva! Örülök, hogy sikerült :) Nekem állandó hozzátartozója lett a konyhának :) Judit

barczimarika

Kedves Judit! Ez az eddigi legjobb kenyér, amit sütöttem.Kenyérsüt?gépben gyakran sütök, de azért az nem az igazi.Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a receptet! üdv. Marcsi

Kif Lee

Kedves Marcsi! Szuper, hogy Neked is ízlik. Nálam valóban gyakran kerül az asztalra, mert nincs vele úgymond sok baj és imádom a ropogósságát és illatát. Kezdem venni a bátorságot, hogy másféle kenyérkéket is próbáljak "alkotni".. :) Szép napot kívánok Mindenkinek, Judit

Szélné Éva

Kedves Judit! Mint már jeleztem is korábban, megsütöttem a kenyeret a süt?ben, és nagyon finom lett. Azóta kaptam egy kenyérsüt? gépet, és abban sütöm annyi változtatással, hogy különféle magvakat szórok bele. Csodás finom kenyerek születnek, els? alkalommal két szelet meleg zsíros kenyeret fel is faltam egyb?l. Még egyszer köszönöm ezt a szuper jó receptet. Üdv: Éva

Kif Lee

Kedves Éva! :) ennek örülök. Egyébként nálam is az a "baj" vele, hogy nagyon finom és muszáj ennem bel?le amint elkészül (épp most kel). A kenyérsüt? egyszer?síti a dagasztást és tuti szuper a magvakkal is. Én csak azért nem kenyérsüt?ben készítem, mert a süt?zacsis változatban ropogósra sült héját imádom :) Kellemes napot kívánok, Judit

Torma

Kedves Judit! Érdekes, pontosan ez az en alap- receptem is; habár mar mindig kevert lisztet használok. 2 bögre tk liszt, 1 bögre fehér....ha varialok ( kukorica liszt, rozs liszt, magok stb), akkor a tk lisztbol teszek kevesebbet. Jo recept, szep kenyér, üdv, Torma :)

Kif Lee

Köszönöm szépen :) Igen, az utóbbi id?ben én is inkább a rozsos híve vagyok, az is majdnem ugyanígy készül. Szép napot és nagyon kellemes, áldott ünnepeket kívánok Neked ! Judit

Karl36

Meg sûtöttem, izletes finom kenyér.

Kif Lee

Örülök, hogy ízlett, nálunk is mindig sikere van. Judit

jeneyzsu

Kedves Judit! Nekem is ízlik a kenyér, én friss éleszt?vel csináltam, és jénaiban (tet? nélkül) sütöttem süt?papírral. Köszi a receptet! :)

ewa1

Nagyon finom lett már többször elkészitettem.Köszi a receptet :)

dadimami

Kedves Kif Lee! Feltétlen kell hozzá a süt?zacskó, anélkül nem sülne ilyen szépre a jénaiba, a sütés nagy részében fedve, majd anélkül? A mindennapi kenyeret a mindennapi süt?zacskó igencsak megdrágítja. (vagy valamit valamiért?) üdv: Margó

Törölt felhasználó

Sziasztok! 2 részre szoktam venni, külön zacskóban sütöm ?ket. Ebben szoktam ragulevest tálalni... egyszer?en imádják. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.