Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toscan paradicsomleves mozzarellával Audrey-tól

Toscan paradicsomleves mozzarellával Audrey-tól
Toscan paradicsomleves mozzarellával Audrey-tól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom és én sem igazán vagyunk oda a hagyományos magyar paradicsomlevesért, azonban a Toszkán paradicsomleves (Pappa al pomodoro), főleg így mozzarella golyókkal nagy kedvencünk. :) Autentikusan persze úgy tudom ők csak beletépkedik a kenyeret, és nem turmixolják össze, sőt többet tesznek bele, valamint kemény olasz sajttal tálalják, de én imádon az olvadó mozzarella golyókat, és így összeturmixolva szeretem. :) Szerintem érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Semmiképp se használjunk hozzá sűrített paradicsomot! Amikor pedig szezonja van, a legfinomabb, ha finom érett, édes paradicsomból készítjük. Ilyenkor vágjuk félbe, és úgy tegyük a levesbe, majd kis idő után szedegessük le a héját. Minden más változatlan.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd tegyük rá a paradicsomot.
  2. Ha a paradicsom pépesedik, adjuk hozzá a húslevest, tegyük bele a darabokra tépkedett kenyeret és a bazsalikom felét. Kóstoljuk meg, és szükség esetén tegyünk bele cukrot, sót.
  3. Főzzük össze amíg a kenyér szét nem fő, majd adjuk hozzá a maradék bazsalikomot, és turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lesz (mártás sűrűségűnek kellene lennie), akkor vizet önthetünk még hozzá.
  4. Még melegen mozzarella golyókkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 680
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Toszkán paradicsomleves, paradicsomleves mozzarella golyókkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lovasfej
Lovasfej Mon, 2016-05-02 10:30

Nagyon-nagyon finom! 3 napig ettem a nap legváltozatosabb szakaiban és igencsak sajnáltam, hogy elfogyott. :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2016-05-02 14:43

Ugye-ugye? :) örülök, hogy neked is ízlett! Kedvet kaptam, hogy elkészítsem megint. :)

morzsamorzsa
morzsamorzsa Tue, 2015-06-16 14:30

Kedves Audrey,
ez olyan finom lett, hogy csak úgy néztünk egymásra a párommal miközben lapátoltuk be a szánkba:D
Köszönöm, köszönjük szépen!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2016-05-02 14:46

Köszönöm a kedves szavaid és elnézést, hogy csak most válaszolok! Örülök, hogy siekred lett a levessel, további jó főzőcskézést! :)

tszandi
Szandi / tszandi Wed, 2014-08-20 11:54

Szenzációsan jól hangzik ma kipróbálom friss paradicsommal. illetve mozzarella nélkül. aug 20.-a van: és nincs itthon mozzarella. tegnap rá került a pizzára. olasz időket élünk :)

416
konzerv paradicsom 400 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
kenyér 1 szelet
olívaolaj 1 teáskanál
alaplé 0.5 l
bazsalikom 1 csokor
cukor 1 teáskanál
mozzarella 100 g