r
Nosalty Logó

Tonhalas omlett olajbogyóval

NS
Tonhalas omlett olajbogyóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Omletthez

Körethez

295
Kalória
29g
Fehérje
6.4g
Szénhidrát
16.8g
Zsír
270.8g
Víz
185.4g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omletthez

Körethez

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omletthez

Körethez

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omletthez

Körethez

Összesen 90 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    270.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    788 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

Omletthez

  1. A paradicsomot mossuk meg. A serpenyőbe öntsünk olajat, és szórjunk rá egy csipet sót, majd pár percig pirítsuk a paradicsomot. Vegyük le a tűzről a serpenyőt.

Körethez

  1. A lila hagymát aprítsuk fel, vagy egy nagyobb karikát szedjünk darabjaira. A serpenyőt tegyük vissza a tűzre, és dinszteljük rajta a lila hagymát. (ebben a fázisban már nem szükséges olaj, mert már tettünk a paradicsomnál)
  2. Mindeközben a tojást a tojásfehérjével és egy kis sóval egy villa segítségével verjük fel jó alaposan.
  3. Az olajbogyókat vágjuk kis karikákra.
  4. A tojást öntsük a serpenyőbe, a tonhalat morzsoljuk rá, valamint az olajbogyókat is oszlassuk el rajta.
  5. Fedő alatt sütjük, közepes lángon, néhány percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 5 p

A kedvenc ételem a tonhal, és elhatároztam, hogy megpróbálom a lehető legtöbb receptembe belecsempészni ezt a különleges ízű halat. Úgy vélem, hogy a tonhal remek társa tud lenni a tojásnak,, és az olajbogyó különleges ízvilága, színe és formája miatt még inkább kulináris élménnyé varázsolja a reggeli omlettet.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...