Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-medvehagymás tészta

Tonhalas-medvehagymás tészta
Tonhalas-medvehagymás tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira akartam valami tonhalasat, de nem szeretem, ha nagyon erős a halíz. Nem lett. Próbáld ki! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Hidegen igazi partykaja! A hal fehérbort kíván!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni a tésztát a szokásos módon. Csak sót teszünk a főzővízbe.
  2. Egy serpenyőbe öntjük zsiradék nélkül, de a sós lével együtt a halat.
  3. Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, a halhoz adjuk. Megmossuk a paprikát, apró, viszonylag egyforma darabokra vágjuk, ezt is a halhoz adjuk. Ha nem szeretjük, hogy ress marad, inkább ezt tegyük fel először, még a hal előtt. (Én szeretem, ha még éppen ropog, ezért tettem majdnem a végén.) Lassú tűzön kb. 5 percet pirulni hagyjuk, néha megkeverjük, sózzuk, borsozzuk - a szokásosnál többet vesz fel mindkettőből, úgyhogy bátran tekergessük a borsőrlőt.
  4. Ezután tesszük csak hozzá a konzerv kukoricát, mert az már önmagában is puha. Ha már kissé "ruganyos" a paprika is, mehet rá a tejszín, összekeverjük, épp csak összeforraljuk.
  5. A tésztát leszűrjük, a szószt ráöntjük. A tetejére tehetünk parmezán sajtot. Frissen, melegen is isteni, de behűtve tésztasalátának is bátran ajánlom!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 557
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gourmand

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Szivárványos tészta, tonhalas tészta, medvehagymás-tonhalas tészta, tonhalas-medvehagymás fusilli tejszínes szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
fusilli tészta 250 g
tonhalkonzerv 80 g
medvehagyma 1 csokor
piros kaliforniai paprika 0.5 db
csemegekukorica 80 g
főzőtejszín 100 ml
1 ek
bors 0 ízlés szerint