r
Nosalty Logó

Tonhalas-medvehagymás tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas-medvehagymás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 701 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1403 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3237.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 701 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6474.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    4698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    554 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 1403 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a tésztát a szokásos módon. Csak sót teszünk a főzővízbe.
  2. Egy serpenyőbe öntjük zsiradék nélkül, de a sós lével együtt a halat.
  3. Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, a halhoz adjuk. Megmossuk a paprikát, apró, viszonylag egyforma darabokra vágjuk, ezt is a halhoz adjuk. Ha nem szeretjük, hogy ress marad, inkább ezt tegyük fel először, még a hal előtt. (Én szeretem, ha még éppen ropog, ezért tettem majdnem a végén.) Lassú tűzön kb. 5 percet pirulni hagyjuk, néha megkeverjük, sózzuk, borsozzuk - a szokásosnál többet vesz fel mindkettőből, úgyhogy bátran tekergessük a borsőrlőt.
  4. Ezután tesszük csak hozzá a konzerv kukoricát, mert az már önmagában is puha. Ha már kissé "ruganyos" a paprika is, mehet rá a tejszín, összekeverjük, épp csak összeforraljuk.
  5. A tésztát leszűrjük, a szószt ráöntjük. A tetejére tehetünk parmezán sajtot. Frissen, melegen is isteni, de behűtve tésztasalátának is bátran ajánlom!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 688
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 15.

Ajánló

Hidegen igazi partykaja! A hal fehérbort kíván!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Annyira akartam valami tonhalasat, de nem szeretem, ha nagyon erős a halíz. Nem lett. Próbáld ki! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek