Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött medvetalp

Töltött medvetalp
Töltött medvetalp
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet anyukám egyik ismerősétől kaptuk. Karácsony előtt megsütöttük, mert jó, ha áll 1-2 napot, de sajnos Karácsonyra nem maradt belőle, ezért újrasütöttük. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Nyáron gyümölcsös töltelékkel (pl. málna, eper, szeder) fogom kipróbálni, úgyis biztosan finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk addig, amíg formázható tésztát kapunk.
  2. A tészta formázásához kagyló alakú sütőformát használunk, ebbe nyomkodjuk bele a tésztát úgy, mint a kosaras tésztánál. A lényeg, hogy kis mélyedés legyen a tésztában. (A sütőforma hasonlít a madeleine-formához, de ez darabra kapható.)
  3. A formákat egy sütőlemezre tesszük, majd sütőben megsütjük.
  4. Ha megsült, a formából még melegen kiütjük, hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a cukros vajhoz. A krémet ízesíthetjük citromlével, vaníliával, stb. is.
  6. A kihűlt tésztába kb. diónyi krémet teszünk, és egy másik tésztával összeragasztjuk. Fontos, hogy a tészták párban legyenek.
  7. A tetejét porcukorral meghintjük. Kb. 30 db jön ki belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 226
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ingryd

Mióta szakács: 2009.10.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajkrémes medvetalp, kakaós töltött kagylósütik

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
finomliszt 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 25 dkg
dió 25 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 3 db
porcukor 1 ek