r
Nosalty Logó

Töltött kaliforniai paprika MosolygÓ konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
MosolygÓ
Töltött kaliforniai paprika MosolygÓ konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 489 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4304.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1493 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    975 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    12391 micro
  • β-crypt
    3697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1952 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst, meghámozzuk a padlizsánt, felkockázzuk elég kicsire, lesózzuk, és megpucoljuk, felkockázzuk a hagymát.
  2. Olajat melegítünk, rátesszük a hagymát (üvegesre akartam pirítani, de egy-két kocka egy kicsit megbarnult, a végeredményen nem rontott, sőt!). Rátesszük a húst, megsózzuk, és amikor már egy kicsit megkapja, jól megszórjuk oregánóval.
  3. Közben megfő a rizs (igen, gyors rizst használtam, bocs minden valódi rizs-mestertől), és amikor már összefő a hús, rátesszük a rizst és hozzákeverjük a sótól leöblített padlizsánt. (Villanytűzhelyem van, azt itt kikapcsoltam, de nem vettem le róla, még egy 15-20 percet párolódott. Közben feldobtam a levest, az megfőtt addig, amíg a paprika sült.)
  4. Egy üvegtálat kiolajozunk, az aljára tesszük a (tegnapról) megmaradt újkrumplit (kihagyható, csak én nem szeretem, ha megmarad valami, megkapják még egyszer, csak egy kicsit más formában, nem kell nekik felismerni), és beleállítjuk a paprikákat kicsumázva. Megtöltjük a darált húsos keverékkel, rászeleteljük a mozzarellát, és rátesszük a tetejére a csumázáshoz levágott karikát.
  5. 10 percet sütjük légkeverésessel maximumon, és kikapcsolás után még benne hagyjuk a forró sütőben vagy 10 percet.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3530
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MosolygÓ 14 recept

Nem hiszem, hogy görög lenne, én találtam ki ma, de talán a paprikával, darált hússal, padlizsánnal és oregánóval nem bántok meg egyetlen görögöt sem. :) Azzal mentem el a boltba, hogy lassan lehet töltött paprikát csinálni, már nem egészen arany árban van a paprika. Darált hússal, rizzsel, sok gombóccal, meg hát a szokásos paradicsomos ételeknél a cukorra tett "ficamodott ízléses" megjegyzésemmel már egy vasárnapi ebéd összehozható. És tényleg nem volt drága a paprika, de olyan kicsik és aszalódottak voltak, hogy minden kedvem elment tőle. De addigra már kivettem a fagyasztóból a darált húst, valami csak kellett. És ekkor megláttam a kaliforniai paprikát: szép volt, gusztusos volt, nagy volt és olcsóbb, mint kevésbé vonzó fehér társa. Beletettem a kosárba, hogy meglátjuk, mire jó. Ez lett belőle, sikert arattam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!