r
Nosalty Logó

Töltött gomba borban főtt töltelékkel

Padlizsán
Töltött gomba borban főtt töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

934
Kalória
53.7g
Fehérje
14.2g
Szénhidrát
70.1g
Zsír
411.4g
Víz
216g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    822.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát és a vöröshagymát apróra szeleteljük.
  2. A szalonnát saját zsírján lesütjük, amint elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a vöröshagymát is. Időnként kevergessük, le ne süljön a szalonna.
  3. Ha megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, borsozzuk, majd ha a hús kifehéredett, felöntjük a borral, és kb. 10-15 percig fedő alatt rotyogtatjuk. (Vizet nem öntünk rá, mert a hús és majd a gomba tönkje is enged valamennyi levet.)
  4. Eközben a gombákat megmossuk, de nem hámozzuk! A tönkjeit kitörjük, és apróra szeleteljük, majd a a 15 perc lejárta múlva hozzáadjuk a darált húsos töltelékhez, és további 10 percig összefőzzük. Közben kóstoljuk, kíván-e még sót vagy borsot. Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós, és a sajt is az lesz.
  5. A főzés végén a töltelék maradék levét elfőzzük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a sajt egy részét, és jól átforgatjuk.
  6. A gombafejeket olajozott, picit megsózott tepsibe rakjuk, a kalapok belsejét is enyhén sózzuk, majd mehet bele a töltelék. A végén a fejeket egyesével megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Lapkasajttal leterítve is el tudom képzelni, ha ezt a variációt választjuk, akkor a reszelt sajtból csak a töltelékbe való mennyiséget kell venni. Ez kb. 10 dkg.)
  7. Mehet a sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A receptet a húgomtól kaptam úgy 1-2 éve, ő is nézte valahol. A hétvégén kihullott a papír a receptes füzetemből, amire le volt írva, és eldöntöttem, hogy elkészítem. Nem bántam meg. Állandó helyet kap a családi étlapunkon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek