Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött gomba borban főtt töltelékkel

Töltött gomba borban főtt töltelékkel
Töltött gomba borban főtt töltelékkel
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a húgomtól kaptam úgy 1-2 éve, ő is nézte valahol. A hétvégén kihullott a papír a receptes füzetemből, amire le volt írva, és eldöntöttem, hogy elkészítem. Nem bántam meg. Állandó helyet kap a családi étlapunkon.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek sült padlizsánt és kaliforniai paprikát ettünk hozzá, sózva, borsozva, pici citromlével megspriccelve. Maga a töltött gomba elég laktató, így nem kívántunk hozzá se rizst, se krumplit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát és a vöröshagymát apróra szeleteljük.
  2. A szalonnát saját zsírján lesütjük, amint elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a vöröshagymát is. Időnként kevergessük, le ne süljön a szalonna.
  3. Ha megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, borsozzuk, majd ha a hús kifehéredett, felöntjük a borral, és kb. 10-15 percig fedő alatt rotyogtatjuk. (Vizet nem öntünk rá, mert a hús és majd a gomba tönkje is enged valamennyi levet.)
  4. Eközben a gombákat megmossuk, de nem hámozzuk! A tönkjeit kitörjük, és apróra szeleteljük, majd a a 15 perc lejárta múlva hozzáadjuk a darált húsos töltelékhez, és további 10 percig összefőzzük. Közben kóstoljuk, kíván-e még sót vagy borsot. Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós, és a sajt is az lesz.
  5. A főzés végén a töltelék maradék levét elfőzzük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a sajt egy részét, és jól átforgatjuk.
  6. A gombafejeket olajozott, picit megsózott tepsibe rakjuk, a kalapok belsejét is enyhén sózzuk, majd mehet bele a töltelék. A végén a fejeket egyesével megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Lapkasajttal leterítve is el tudom képzelni, ha ezt a variációt választjuk, akkor a reszelt sajtból csak a töltelékbe való mennyiséget kell venni. Ez kb. 10 dkg.)
  7. Mehet a sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Padlizsán

Mióta szakács: 2013.07.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött gomba, darált húsos töltött gomba, gouda sajtos töltött gomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934
csiperkegomba 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
sajt 15 dkg
petrezselyem 1 csokor