Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött diós rózsák

Töltött diós rózsák
Töltött diós rózsák
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámmal együtt készítettük :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszurkáljuk.
  5. Töltelékhez a darált diót, tejet a porcukorral elkeverjük.
  6. A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.
  7. Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 207
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt rózsák, diós rózsa, kelt tésztás rózsa dió töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1050
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 8 ek
0.5 kávéskanál
dió 15 dkg
porcukor 3 ek
tej 1.5 dl
tojás 1 db