Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó 6.

Töltött dagadó 6.
Töltött dagadó 6.
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy klasszikus recept, én azért szeretem. Időnként az ember nem árt, ha visszatér az alapokhoz, hogy aztán újból felfedezhesse a régi ízeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Klasszikus recepthez méltón, burgonyapürét, és tejfölös uborkasalátát készítettem köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a tölteléket. Egy tojást tegyünk fel főni, főzzük "keményre". A zsemléket áztassuk be (vízbe, vagy tejbe ízlés szerint), majd kinyomkodva őket tegyük egy keverőtálba.
  2. A petrezselymet mossuk, majd vágjuk finomra, és egy evőkanál zsíron serpenyőben épp csak pirítsuk át. Öntsük a keverőtálba a kinyomkodott zsemlékhez. A keménytojást hűtsük ki, vágjuk apró kockákra, és adjuk a töltelékhez.
  3. A tojásokat üssük a keverőedénybe, majd jól dolgozzuk el a tölteléket a zsemlékkel, és a petrezselyemmel, ízesítsük sóval, illetve frissen őrölt feketeborssal.
  4. A dagadót készítsük elő, célszerű hentessel felvágatni, ebben az esetben hibalehetőségeinket minimalizáltuk. Habzsák, vagy kanál segítségével töltsük bele a tölteléket, majd tűzzük össze a nyílást, sózzuk, borsozzuk a hús mindkét oldalát.
  5. Egy tepsibe tegyünk 4 ek mangalicazsírt, arra fektessük a dagadót, és közepes tűzön kb. 170 fokon, saját zsírjával történő gyakori locsolgatás mellett süssük pirosra.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 045
elküldve: 3
receptkönyvben: 117
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niky 82
niky 82 Sat, 2012-07-28 09:20

Szia! Pont ezt a receptet kerestem a hagyományos ahogyan emlékeztem KÖSZÖNÖM.

salumeria
Kornél / salumeria Fri, 2012-08-10 20:40

Igen, ez az alaprecept, a klasszikus töltött hús.
Nálunk is többnyire így szereti mindenki, annak ellenére, hogy ezerféle töltelék létezik már.
Örülök, hogy segíthettem ezzel is. :)

1228
sertésdagadó 0.7 kg
zsemle 4 db
tojás 5 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 5 ek