r
Nosalty Logó

Medvehagymás scones

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Medvehagymás scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 1461 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Összesen 303 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 1461 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A medvehagymát megmossuk, szárazra itatjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A lisztet, a sütőport, sót, a frissen reszelt parmezánt és a medvehagymát konyhai robotgépbe tesszük, és elkavarjuk.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és impulzus kapcsolóval eldolgozzuk, míg a vaj maximum zöldborsó nagyságú lesz.
  4. Majd hozzáadjuk a tejet, és azzal is rövid ideig eldolgozzuk, míg a tészta épp csak egy golyóvá összeáll.
  5. Szilikon munkalapra borítjuk, lisztes kézzel 14 cm-es négyzetet alakítunk a tésztából. A tészta magassága kb. 3 cm lesz. Éles késsel 9 egyenlő négyzetre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. A pogácsákat megkenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, és megszórjuk a parmezánnal.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 12-13 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13134
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen mesésen finom ez a pogácsaszerű angol sütemény.

Hozzávalók

A tésztához:

A kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...