adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
157
Kalória
2.6g
Fehérje
31.7g
Szénhidrát
1.8g
Zsír
65.3g
Víz
-
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
-
Cukor
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
787
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
39.4g rizs141 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
59.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
155
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 158.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 326.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 462 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
787
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Elkészítés
- Főzés előtt ellenőrizzük a rizs típusát! Ez a recept a következő fehér rizsfajtákhoz használható: hosszú szemű, középszemű, rövid szemű (kivéve a sushi rizst). Fontos, hogy NE öblítsük át a rizst!
- Tegyük a rizst egy nagy fazékba, és olajon, közepes lángon pirítsuk meg. Így kap egy kis színt és egy kis plusz ízt. Öntsük fel forró vízzel, és amint a víz teljes felülete finoman bugyborékolni kezd, csökkentsük a hőfokot alacsonyra, és fedjük le fedővel.
- Főzzük 10 percig. Ne keverjük meg, és ne emelgessük a fedőt. Ezután vegyük le a tűzhelyről, még mindig fedővel, és hagyjuk állni további 10 percig. Majd az idő elteltével vegyük le a fedőt, keverjük át villával, és tálaljuk!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
Az én módszerem a párolt rizs elkészítésére egyszerű és bolondbiztos - nincs öblítés, nincs szűrő, vagy bármely más receptben előírt kényes technika. A rizs minden egyes alkalommal pihe-puha, és pont annyira pergős, amennyire kell - nem lesz ragadós vagy pépes. Nekem a jó rizs felér egy főfogással, igazi rizssznob vagyok!